Dieren,
12
april
2019
|
12:57
Europe/Amsterdam

Ontdek de groene kant van Amstelveen

Denk je aan Amstelveen, dan denk je wellicht aan de stad onder de rook van Amsterdam. En aan het nabijgelegen vliegveld Schiphol. Waar je waarschijnlijk niet aan denkt: het groene karakter. Ook dát hoort bij Amstelveen. In deze fietsroute laten we je kennismaken met deze minder bekende kant. Tip vooraf: maak de tocht met een fiets of e-bike met in ieder geval een fietstas, zodat je het lekkers dat je onderweg tegenkomt en koopt, kunt meenemen naar huis.

Het groene karakter van deze fietstocht zit hem in meerdere dingen. Allereerst de natuur: de route voert heel wat kilometers door het buitengebied en langs de rand van Amstelveen, ver weg van de drukte. Bovendien gaat de rit door het Amsterdamse bos, decennia geleden kunstmatig gecreëerd en bedoeld om de stedelingen een groene achtertuin te bieden. Met onder meer de waterpartijen, oude bomen, weiden, bruggetjes en goed begaanbare paden is dit een mooie plek om te fietsen.

Wijn, groenten, kruiden, kaas

Er is echter nog iets waarom we deze fietsroute groen mogen noemen: je komt tijdens de rit langs verschillende duurzame bedrijven. Scoor bijvoorbeeld een fles biologische – of andere – wijn bij de Amsteltuin, een wijngaard midden in een recreatiegebied waar het heerlijk toeven is. Je kunt hier met eigen ogen zien hoe wijn wordt geproduceerd. In het Amsterdamse Bos zit geitenboerderij Ridammerhoeve, compleet met moestuin vol biologische groenten en kruiden, plus een boerderijwinkel.

Praktische informatie over de route

- Totale afstand: 25 kilometer

- Begin- en eindpunt: Amsteldijk Zuid 78A, Amstelveen

- Volgorde knooppunten: 67, 61, 84, 83, 85, 88, 90, 92, 93, 68, 67

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.