Dieren,
27
september
2019
|
15:00
Europe/Amsterdam

‘Volgend jaar wil ik de Alpe d’Huez Thriathlon doen’

Elke dag staat ‘ie voor je klaar. En samen maak je heel wat mee. Gewone Nederlanders vertellen over de bijzondere avonturen die zij meemaken met hun tweewieler. Dit keer: campaigner Jantine Reilink (30).

‘Sinds de middelbare school heb ik altijd een blauwe Gazelle gehad. Ik ben op het platteland opgegroeid en elke dag bracht m’n stalen ros me door de weilanden naar school. In mijn studententijd hield ik een blauwe vriend, weliswaar zonder versnellingen, maar ik bleef trouw aan Gazelle. Het is veilig om te zeggen dat ik al m’n hele leven een fietsfan ben, maar sinds mijn afstuderen heeft dat nog grotere vormen aangenomen. Ik kreeg wat meer tijd om te sporten en dacht: wat zal ik eens gaan doen? Van jongs af aan heb ik veel gezwommen, ik hou van hardlopen en ik kon al een beetje wielrennen. Hoe tof zou het zijn om al die sporten met elkaar te combineren in één activiteit? Vanaf dat moment ben ik gaan trainen voor triatlons. Ik houd van de afwissing die het biedt. Lekker een eind zwemmen, daarnaast hardlopen en elk weekend een goed stuk wielrennen. Per week train ik ongeveer zes tot acht uur. Het is daarmee een vrij substantieel deel van mijn leven geworden. Ik merk dat ik me daar heel goed bij voel. Lichamelijk, maar ook mentaal. Inmiddels heb ik aan drie triatlons meegedaan en volgend jaar wil ik de halve Iron Man of de Alpe d’Huez Thriathlon doen. Het lijkt me tof om door de bergen te fietsen. Zo probeer ik steeds iets nieuws uit te zoeken om mezelf uit te dagen. Ik kick op het avontuur. Mijn droomwens is om op een gegeven moment als freelancer met mijn sportspulletjes de wereld over te trekken om in bijvoorbeeld Kaapstad te wonen. Of Barcelona, dat lijkt me ook prachtig. Maar eigenlijk zit ik overal goed waar ik sporten en werken mooi kan combineren.’

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.