Dieren,
09
maart
2018
|
08:45
Europe/Amsterdam

Fietsroute: het rustige gezicht van Den Haag en omgeving

Denken we aan Den Haag, dan denken we aan een stad die nooit rust. Niet gek: de regering zetelt er, de stad heeft meer dan een half miljoen inwoners en de vele culturele en historische trekpleisters brengen jaarlijks een miljoenenpubliek op de been. Een fietsrit laat echter zien dat er ook plekken zijn waar de hectiek niet is doorgedrongen.

Stap in Den Haag op de fiets of e-bike en je komt er al snel achter dat het er ook bijzonder rustig kan zijn. Zelfs op plekken waar je het niet direct verwacht. Fiets bijvoorbeeld langs de bekende Hofvijver, pal naast het kloppend hart van politiek Nederland. Terwijl onze regering en het parlement zich een paar honderd meter verderop over lastige dossiers buigen, geniet je al fietsend van de rust die over de waterpartij hangt.

Deze fietsroute heeft meer ontdekkingen. Zo rijd je door het Haagse Bos. Dat ligt midden in de stad en herbergt een variëteit aan edelherten, damherten en vogels. Voor veel Hagenaars is het een baken van rust. Ook aan deze route liggen het negentiende-eeuwse kasteel Oud Wassenaar, het duingebied Meijendel en het Oostduinpark. Als je richting Scheveningen trapt, krijg je op een gegeven moment prachtig zeezicht.

Geïnteresseerd in kunst? In Paleis Lange Voorhout, dicht bij de route, is een museum geheel gewijd aan de werken van M.C. Escher. Veel van zijn bekende grafische voorstellingen, zoals de Metamorfose III, zijn hier te zien

Praktische informatie over de route

  • Totale afstand: 22,4 kilometer
  • Begin- en eindpunt: Pompstationsweg 257, 2597 Den Haag
  • Volgorde knooppunten: 36 (0,9 kilometer), 39 (2,8 kilometer), 40 (2 kilometer), 44 (2,6 kilometer), 46 (1,1 kilometer), 54 (3,3 kilometer), 33 (1 kilometer), 32 (2 kilometer), 30 (0,8 kilometer), 29 (3,5 kilometer), 37 (2,3 kilometer), 36