Dieren,
01
oktober
2020
|
09:00
Europe/Amsterdam

Gazelle Chamonix: e-bike met veel comfort in een sportief jasje

 

  • Verkrijgbaar in drie uitvoeringen: C5 HMS, C7 HMS en T10 HMS
  • Vanaf half oktober uitgebreid te testen in de Experience Centers en verkrijgbaar vanaf begin 2021

Met de nieuwe Chamonix komt Gazelle tegemoet aan de wensen van fietsers die én comfort én sportiviteit op een en dezelfde e-bike zoeken. De verstelbare stuurpen maakt het eenvoudig om de e-bike op elk gebruiksdoel af te stemmen. Er zijn drie uitvoeringen: de Chamonix C5 HMS, C7 HMS en T10 HMS.

Twee jaar geleden is Gazelle gestart met de ontwikkeling van de nieuwe Chamonix. Het doel was een comfortabele fiets te maken. Niet te traditioneel met een rechtop-zithouding en ook niet overdreven sportief, maar precies ertussenin. Kortom, een fiets voor mensen die het liefst alles doen met een fiets: van en naar het werk rijden, mooie weekendtochten maken en boodschappen in de stad halen. Gazelle heeft vanaf nul een compleet nieuwe e-bike ontwikkeld, met daarbij een kleine twist naar de al langer bestaande Chamonix zonder ondersteuning.

Grote actieradius met 630 wh accu

Het frame is speciaal gebouwd rondom het Shimano E-bikesysteem 6100. Deze middenmotor biedt krachtige ondersteuning op zowel vlak als heuvelachtig terrein. De Chamonix heeft in de onderste framebuis een intube-accu, die zorgt voor een lager zwaartepunt en daarmee ook voor een goede wegligging en prettig rijgedrag, ongeacht het gebruiksdoel. Naast de standaard accu van 504 wh kan de actieradius optioneel extra worden vergroot door de keus voor een 630 wh accu.

Verstelbare stuurpen

De elektrische Chamonix leent zich voor veelzijdig gebruik. Dat komt enerzijds door de framegeometrie die zich laat bestempelen als actief en comfortabel. Anderzijds komt dat door de montage van specifieke onderdelen. Zo heeft de Chamonix een vernieuwde, robuuste uitvoering van de Gazelle Switch met kabelintegratie. Deze stuurpen is zonder gereedschap verstelbaar. Als bij ritten door de stad meer overzicht gewenst is, gaat het stuur wat rechterop. Bij toertochten kan het stuur binnen een paar tellen iets lager en voorover geplaatst worden voor een meer sportieve zit.

Drie uitvoeringen

De nieuwe Gazelle Chamonix heeft drie uitvoeringen. De C7 HMS (adviesprijs: 2.999 euro) is een allrounder en komt met name in en om de stad van pas. Dit model heeft zeven versnellingen van Shimano Nexus. De T10 HMS (adviesprijs: 2.999 euro) is een e-bike met derailleurversnelling van Shimano Deore. De C5 HMS (adviesprijs: 3.299 euro) is voorzien van vijf versnellingen van Shimano Nexus en heeft bovendien een onderhoudsarme riemaandrijving. Alle drie modellen hebben hydraulische schijfremmen voor remkracht onder uiteenlopende omstandigheden.

De Chamonix fietsen zijn vanaf half oktober uitgebreid te testen in de Experience Centers en verkrijgbaar vanaf begin 2021.