Dieren,
03
maart
2022
|
15:00
Europe/Amsterdam

Gazelle breidt uit naar Italiaanse fietsmarkt

Gazelle zet een volgende, belangrijke stap die naadloos aansluit bij haar internationale groeiambitie. Vanaf maart zijn elektrische fietsen van Gazelle ook te verkrijgen in Italië. Het assortiment bestaat uit premium e-bikes die perfect passen bij de wensen van de Italiaanse consument.  
        
Voor de Dierense fietsfabrikant vormt Italië een zeer interessant afzetgebied. Het is nu al de vierde e-bikemarkt van Europa. Bovenal staan alle seinen op groen voor nog verdere ontwikkeling van het fietsklimaat. De autoriteiten in het land geven voorrang aan duurzame mobiliteit.

“In Italië wordt nu ook fors ingezet op fietsinfrastructuur. Neem Milaan: daar zit 750 kilometer aan fietspaden in de pijplijn. Een goed moment om de Italianen kennis te laten maken met Gazelle. We hebben in 2021 marktonderzoek gedaan, waarbij een selecte groep Italianen onze elektrische fietsen heeft gebruikt voor woon-werkverkeer. De feedback was louter positief. Van het elegante design tot de elektrische support en betrouwbaarheid – allerlei facetten vielen in de smaak”, zegt Paul Vreeburg, algemeen directeur van Gazelle.

In Italië worden jaarlijks meer dan twee miljoen fietsen verkocht. Tot voor kort voornamelijk voor sportieve en recreatieve doeleinden. Langzaamaan ontstaat daar een kentering in en wordt de fiets omarmd als alledaags vervoersmiddel in steden en voor woon-werkverkeer. “Veel woon-werkroutes zijn heuvelachtig. E-bikes zijn dan zeer praktisch”, aldus Vreeburg over het besluit om op de verkoop van e-bikes te focussen. “Met onze kennis en ervaring in eigen land en exportgebieden als Duitsland, België en Denemarken zijn we van meet af aan onderdeel van de Italiaanse fietsrevolutie.”