Dieren,
07
mei
2019
|
15:00
Europe/Amsterdam

‘Zoals wij Nederlanders met fietsen omgaan, dat is uniek in de wereld’

Elke dag staat ‘ie voor je klaar. En samen maak je heel wat mee. Gewone Nederlanders vertellen over de bijzondere avonturen die zij meemaken met hun tweewieler. Dit keer: reisblogger Denise Miltenburg (47), oprichter van www.followmyfootprints.nl.

‘Ik heb nooit een rijbewijs gehad, dus ik doe al mijn hele leven alles op de fiets. Boodschappen doen, de kinderen bepakt en bezakt naar hun vader brengen, in het donker in de regen naar atletiek. Omdat ik geen auto heb, is fietsen een noodzaak, maar ik geniet er ook van. Op een warme avond door de stad fietsen, langs alle terrasjes. Daar word ik heel blij van! Of in de zomer met de kinderen vanaf het strand terug naar huis fietsen. Dan is even alles goed. Toen ik lang geleden een jaar in Bangkok woonde, reisde ik vanwege het chaotische verkeer met een motortaxi naar m’n werk. Mijn dagelijkse fietstochtjes waren een van de dingen de ik in die tijd echt heb gemist. Zoals wij Nederlanders met fietsen omgaan en het gewoon altijd en overal doen, dat is uniek in de wereld. Toch fiets ik ook graag op reis, zowel in Europa als ver weg. Vorig jaar nog op Bali! We fietsten op onze mountainbikes over smalle modderige paadjes met kuilen, maar ook door een prachtig groene wereld, langs tempels, boeren in het veld en verbaasd opkijkende kinderen. Soms over de weg en soms dwars tussen de rijstterrassen door om uiteindelijk net ten noorden van Ubud te eindigen. Een leuke en sportieve manier om een inkijkje in het lokale leven op Bali te krijgen. Ook bijzonder was de fietstour met mijn 11-jarige dochter langs de highlights in Rome. Eerst dacht ik: oh jee, als dit maar goed gaat! Ze is een terugtraprem gewend en kreeg een fiets met handremmen, fietspaden zijn er vrijwel niet in Rome en dan die scooters die door de steegjes scheuren… Maar het ging heel goed en het was juist ontzettend leuk om te doen. In korte tijd zie én hoor je ontzettend veel. Ik zou niet weten waar ik zou zijn zonder de fiets.’

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.