Dieren,
30
juli
2019
|
15:00
Europe/Amsterdam

‘Vanaf mijn Gazelle Marco Polo had ik een geweldig perspectief’

Elke dag staat ‘ie voor je klaar. En samen maak je heel wat mee. Gewone Nederlanders vertellen over de bijzondere avonturen die zij meemaken met hun tweewieler. Dit keer: fotograaf, filmmaker en schrijver Cris Toala Olivares (35).

‘Op mijn achttiende ben ik vanuit Ecuador naar Nederland gekomen. In mijn geboorteland had ik nog nooit gefietst, dat zit daar niet in de cultuur. Maar hier werd het al snel mijn favoriete vervoermiddel. Je slingert overal doorheen, je bent lekker snel, je kunt overal komen. Ik ging in Amsterdam wonen, waar ik gefascineerd raakte door de manier waarop mensen leven in het openluchtmuseum dat die stad eigenlijk is. Op mijn fiets ging ik naar alle buurten van de stad om foto’s te maken, wat resulteerde in een fotoboek over de Amsterdamse grachten. Ondertussen werkte ik ook als oorlogscorrespondent en later als fotograaf voor onder meer National Geographic, waarvoor ik geregeld op de fiets stap. Ook voor mijn nieuwste fotoproject over de Waddenzee heb ik weer veel gefietst. Meer dan zevenhonderd kilometer om precies te zijn, van Wilhelmshaven tot Denemarken. Een fantastische fietsroute voor mensen die van een uitdaging houden. Ik ben van nature heel sportief, dus ik had van tevoren niet getraind voor de tocht. Een stretchpants of speciale schoenen had ik ook niet. Ik ben gewoon op m’n fiets gaan zitten en gaan rijden. Dan weer was er links iets te zien wat ik wilde fotograferen dan weer aan de rechterkant. Vanaf mijn Gazelle Marco Polo had ik een geweldig perspectief, ik kon overal stoppen en ik voelde me helemaal vrij. Om het gebied vanuit allerlei verschillende hoeken te kunnen schieten, heb ik de route ook nog met de auto en het vliegtuig afgelegd. Maar ik zou het eigenlijk nog wel een keer op de fiets willen doen, om te zien welke nieuwe ontdekkingen ik dan doe.’

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.