Dieren,
26
juli
2019
|
15:00
Europe/Amsterdam

‘Je ziet alles en kunt overal komen’

Elke dag staat ‘ie voor je klaar. En samen maak je heel wat mee. Gewone Nederlanders vertellen over de bijzondere avonturen die zij meemaken met hun tweewieler. Dit keer: Heidi Munsters (39), co-oprichter van Vital Five Your Life.

‘Een jaar of zeven geleden is mijn man Marcel naar Santiago de Compostella gewandeld. Ik liep onderweg één weekje met hem mee. Dat vond ik zo’n leuk avontuur dat ik meer van zulke activiteiten wilde ondernemen. In diezelfde tijd las ik in een magazine over een gezin dat naar Rome was gefietst. Ik was meteen geïnspireerd en liet het aan Marcel lezen: ‘Lijkt jou dit ook leuk?’ Hij was meteen verkocht, maar onze oudste zat op dat moment nog in mijn buik. Het was dus een meerjarenplan om met ons gezin zo’n fietstocht te kunnen doen. Dat kwam prima uit, want er moest van te voren nog van alles worden geregeld. Twee maanden vrij van ons werk, goeie fietsen, een dito uitrusting. Maar in 2017 was het dan eindelijk zo ver. Vanuit ons huis in Deurne zijn we met onze kinderen van 2 en 4 jaar naar Rome gefietst. Dat was nog leuker dan ik me had voorgesteld. Het was zo fijn om even uit het dagelijkse leven te stappen en als gezin quality-time met z’n viertjes te hebben. We hadden bijna geen spullen bij ons en waren alleen maar bezig met fietsen, eten zoeken, stoppen bij leuke speelplekken en een slaapplek vinden. Het was echt terug naar de basis. Dat voelde heel overzichtelijk en fijn. Het fietsen zelf vonden we ook allemaal geweldig, omdat je het landschap van dichtbij meemaakt. Je ziet alles en komt overal. Na de fietstocht naar Rome zijn Marcel en ik ook in het dagelijks leven veel meer gaan fietsen. Waar we eerst de auto pakten, pakt hij nu de racefiets en ik de gewone fiets. De kinderen vinden het de normaalste zaak van de wereld dat we zo’n fietsfamilie zijn en vragen wekelijks wanneer we weer op fietsvakantie gaan. Ons volgende plan is om van Malaga naar Cyprus te fietsen, een reis van bijna zesduizend kilometer. Dan moeten de jongens wel wat ouder zijn, zodat ze lekker zelf kunnen fietsen. Dat wordt een mooie uitdaging, daar ben ik van overtuigd.’

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.