Dieren,
05
juli
2019
|
15:00
Europe/Amsterdam

‘Je komt op eigen kracht op allerlei plaatsen’

Elke dag staat ‘ie voor je klaar. En samen maak je heel wat mee. Gewone Nederlanders vertellen over de bijzondere avonturen die zij meemaken met hun tweewieler. Dit keer: Veerle Goossens (26), topsporter en mede-eigenaar van Bodhi Cycling en Vcycling.

‘Ik was een jaar of 11 toen mijn oudere broer op zoek ging naar een andere sport. Mijn vader opperde om eens te gaan kijken bij de wielervereniging. Ik wilde altijd overal bij zijn, dus ik ging mee. Mijn broer is uiteindelijk nooit op wielrennen gegaan, maar ik zei meteen: ‘Ik wil dit gaan doen.’ Wielrennen is een fysieke sport, je daagt jezelf uit, je bent lekker buiten bezig en je komt op eigen kracht op allerlei plaatsen. Dat geeft een bepaald gevoel van vrijheid, wat mij heel erg aanspreekt. Ik ben vrij competitief aangelegd, dus ik ging al snel meedoen aan wedstrijden. De voorbereidingen daarop pakte ik professioneel aan, want mijn doel was om binnen mijn eigen mogelijkheden zo goed mogelijk te worden. Dat doel heb ik nog steeds. Ik streef er tijdens het nieuwe cycloseizoen dus niet naar om eerste te worden. Als dat het enige is waar je mee bezig bent, dan kun je zo teleurgesteld worden. Dat heb ik in het verleden al te vaak meegemaakt. Een plek in de top-10 bereiken en mezelf verbeteren ten opzichte van vorig jaar, dat is wel waar ik naar toewerk. Als ik technisch goed rijd, dan komt het resultaat vanzelf. En ondertussen probeer ik ook gewoon zo veel mogelijk van het fietsen te genieten. Twee jaar terug ben ik zo hard gevallen dat ik zeven ruggenwervels brak, mijn rib, mijn pols en nog zo wat dingen. Het is mijn mooiste prestatie tot nu toe geweest dat ik weer terug ben op mijn oude niveau, en misschien zelfs beter dan voor m’n val. Dat ik weer functioneer op de fiets, is voor mij een grotere overwinning dan welke prijs dan ook.’

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.