Dieren,
23
juli
2019
|
15:00
Europe/Amsterdam

‘In het begin heb ik echt wel gehuild op de fiets’

Elke dag staat ‘ie voor je klaar. En samen maak je heel wat mee. Gewone Nederlanders vertellen over de bijzondere avonturen die zij meemaken met hun tweewieler. Dit keer: Linda Jansen (28), die op dit moment een wereldreis maakt.

‘Tot een paar jaar geleden vond ik fietsen niet zo heel interessant, maar ik was ook een beetje klaar met de sportschool. Ik zat al jaren op bodypump en dacht: waarom ben ik eigenlijk steeds binnen? Buiten is veel meer te beleven! Zo ging ik nadenken over de mogelijkheden: hardlopen, skeeleren, rolschaatsen… Fietsen bleek in mijn omgeving de populairste outdoor sportactiviteit, dus het werd een fiets. Ik ging er meteen eentje kopen, wat ik heel eng vond. Een paar maanden later zou ik afstuderen. Wat als ik geen baan vond? Dan had ik wel een fiets gekocht van duizend euro. De eerste drie maanden bleef dat gevoel aanhouden. Ik werd meegenomen op fietstochten door allerlei vrienden die net iets boven mijn niveau zaten. Daardoor heb ik vaak op mijn tandvlees moeten bijten. In het begin heb ik ook echt wel gehuild op de fiets. Ik kon m’n vrienden gewoon niet bijhouden. Maar ik vond het ook meteen leuk, waarbij het sociale aspect een grote rol heeft gespeeld. In plaats van op vrijdagavond een cocktail te drinken, ging ik op zaterdagochtend een stuk fietsen met vrienden. De gesprekken waren hetzelfde, maar de activiteit voelde veel lekkerder. Zo ben ik langzaam uitgegroeid tot zo’n ‘fanatieke’ fietser met een fijne fiets en vele Strava-kilometers per jaar. Vaak in groepen, maar ook regelmatig alleen. Beetje dwalen, nieuwe plekjes ontdekken. Fietsen geeft mij gezondheid, vriendschap en heel veel plezier.’

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.