Dieren,
29
november
2019
|
15:00
Europe/Amsterdam

‘Ik ruik de geur van de bomen, ik zie vogels vliegen’

Elke dag staat ‘ie voor je klaar. En samen maak je heel wat mee. Gewone Nederlanders vertellen over de bijzondere avonturen die zij meemaken met hun tweewieler. Dit keer: Sander Lusink (42), mede-eigenaar en brand director van OGER.

‘In 2012 heb ik een harstilstand gehad. Daarna nam ik me voor om voortaan gezonder te leven en meer te gaan bewegen. In eerste instantie dacht ik aan hardlopen, maar ik krijg vrij snel last van mijn knieën. Fietsen is minder belastend en minstens zo leuk. Ik heb een carbon racefiets met schijfremmen en elektrisch schakelen gekocht, waarop ik niet lang daarna al kon meekomen met de snelle jongens. Ik ben niet iemand die in het weekend een hele dag op de racefiets gaat zitten, maar op zondag even twee uurtjes fietsen is heerlijk. Vaak met m’n broer, met wie ik samenwerk. Op de racefiets kunnen we dan rustig nog wat zakelijke dingen bespreken. Ik vind het ook leuk om met een vriend ergens een uurtje naartoe te fietsen, op een terrasje in de zon een appeltaartje en cappuccino te pakken en dan weer terug te fietsen. Dan combineer je beweging met genieten en bijpraten. Omdat racefietsen in de winter wat gevaarlijker is, heb ik sinds een paar jaar ook een mountainbike. Hij heeft van die dikke banden, echt een prachtig ding, maar ik ben er nog niet zo’n held op. Laatst was ik in Lage Vuursche aan het mountainbiken, waar je veel diepe, korte en smalle paadjes tussen boompjes door hebt. Op zulke momenten is mijn fiets eigenlijk te snel voor mijn kunnen. Dan moet ik even inhouden, maar verder heb ik er wel lol in. Doordeweeks fiets ik regelmatig naar m’n werk op m’n elektrische fiets. Vanuit Amstelveen ga ik eerst door een stukje natuur, wat heerlijk is. Ik ruik de geur van de bomen, ik zie vogels vliegen. Dichterbij Amsterdam wordt dat wat minder, maar dan heb ik al een lekkere portie frisse lucht binnen. Je voelt je daardoor een heel ander mens.’

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.