Dieren,
14
mei
2019
|
15:00
Europe/Amsterdam

‘Ik kreeg in het begin sceptische reacties op m’n elektrische fiets’

Elke dag staat ‘ie voor je klaar. En samen maak je heel wat mee. Gewone Nederlanders vertellen over de bijzondere avonturen die zij meemaken met hun tweewieler. Dit keer: voormalig taxichauffeur Melanie Verheijen (28).

‘Een jaar of vijf geleden kwam ik op het idee om onze tweede auto in te wisselen voor een elektrische fiets. Ik werkte in die tijd fulltime als taxichauffeur in Druten, zo’n zeven kilometer verderop. Omdat ik vaak op afroep beschikbaar moest zijn, was een gewone fiets geen optie. Dan duurde het veel te lang voordat ik bij de centrale zou zijn. Met een elektrische fiets had ik dat probleem niet, terwijl het wel veel geld scheelde. Vanaf het eerste ritje was ik verkocht. Je bent lekker buiten en pakt je beweging, maar je hebt niet de nadelen van fietsen. Zo houd je op een gewone fiets toch altijd rekening met het weer. Op een elektrische maakt dat niets uit, want zelfs met keiharde tegenwind ga je lekker vooruit. Dat maakt je net iets flexibeler, dus al snel pakte ik elke dag de fiets. Naar m’n werk, naar familie en vrienden. De elektrische fiets was toen nog niet zo ingeburgerd als nu, dus in het begin werd er door mijn omgeving een beetje sceptisch op gereageerd: ‘Je bent begin 20, zo’n fiets is toch iets voor oudjes?’ Maar ze zagen al snel de voordelen ervan in, zeker toen ik twee jaar te horen kreeg dat ik een zusje van de Ziekte van Crohn heb. Hierdoor kan ik m’n werk niet meer doen en kost het me veel energie om mezelf te verplaatsen. Met de auto weg is lastig, omdat alles zo snel gaat. Op de fiets lukt het beter om adequaat te reageren, maar de gewone fiets is te belastend. De elektrische fiets is daarom een uitkomst, omdat ik veilig van A naar B kan rijden, zonder dat het te zwaar voor me is. Het is heerlijk dat ik zo toch even in beweging kan zijn en meteen wat frisse lucht meepak. Ik was al blij met m’n elektrische fiets, maar door mijn chronische ziekte is dat gevoel nog eens verdubbeld.’

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.