Dieren,
19
november
2019
|
15:00
Europe/Amsterdam

‘Ik heb veel meer waardering gekregen voor fietsen’

Elke dag staat ‘ie voor je klaar. En samen maak je heel wat mee. Gewone Nederlanders vertellen over de bijzondere avonturen die zij meemaken met hun tweewieler. Dit keer: freelance tekstschrijver en vertaler Maresa Jacobs (33).

‘Mijn opa is een keer op de fiets over de Afsluitdijk gegaan. Ongetraind, omdat hij daar zin in had. Ik vond het een leuk idee om gewoon een stuk te gaan fietsen, zonder dat je weet wat je te wachten staat. En hoe zou ik dat beter kunnen combineren dan met een bezoek aan mijn opa en oma? Ergens ben ik blij dat ze ver weg wonen; vanuit mijn woonplaats Alkmaar is het dik tweehonderd kilometer naar hun huis in Oude Pekela. Op die manier werd het een écht avontuur. Voor zekerheid had ik onderweg twee overnachtingen geboekt en aan mijn man gevraagd of hij me op de derde dag met de auto bij m’n opa en oma kon oppikken. Ik ben altijd al gek geweest op fietsen, maar het was voor het eerst dat ik zo’n lange tocht ging doen. Mijn plan was om van tevoren flink te gaan trainen, alleen kwam dat er niet echt van. Ik heb wel een speciale fietsbroek gekocht, twee zelfs, en bij de fietshandel om een goeie leenfiets gevraagd. Vervolgens heb ik mijn opa en oma laten weten dat ik op de fiets zou langskomen, waarna ze me voor gek verklaarden, haha. De eerste dag richting Den Oever vond ik meteen heel gaaf. Ik had muziekjes en luisterboeken op m’n telefoon gezet, zodat ik onderweg wat te doen had en lekker kon rondkijken. Dat was puur genieten. De tweede dag verliep ook perfect, want ik ging de Afsluitdijk over met een zonnetje en wind mee. Slechts één keer heb ik onderweg een buitje gehad, verder waren de omstandigheden ideaal. Op de derde dag kwam ik prima op tijd aan bij mijn opa en oma, waar er appeltaart op me wachtte. Ik heb de leenfiets daarna meteen gekocht, zo enthousiast was ik. Waar ik vroeger de auto pakte, stap ik nu op mijn fiets. Je beleeft meer, je ziet meer en je bent lekker buiten. Ik heb veel meer waardering gekregen voor fietsen – en dat allemaal dankzij mijn opa!’

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.