Dieren,
11
oktober
2019
|
15:00
Europe/Amsterdam

‘Ik heb eigenlijk altijd een hekel aan fietsen gehad’

Elke dag staat ‘ie voor je klaar. En samen maak je heel wat mee. Gewone Nederlanders vertellen over de bijzondere avonturen die zij meemaken met hun tweewieler. Dit keer: Ellen van Lith (59), eigenaar van een praktijk in rouwondersteuning en secretaresse-receptioniste bij de Vogelbescherming.

‘Ik heb eigenlijk altijd een hekel aan fietsen gehad. De inspanning vond ik niet leuk. Totdat twee van m’n zussen een E-bike kregen. Ik had er eentje geleend en dacht: zo eentje wil ik er ook! Fietsen is op zich gewoon heerlijk, het gevoel van vrijheid, genieten van de stilte en de natuur. Het ene moment ga je door de bossen, dan weer door de weilanden of een dorpje. Op de E-bike gaat dat allemaal zo veel prettiger dan op een gewone fiets. Je zoeft vooruit, zelfs als hij niet in de hoogste stand staat. Ik fiets vooral op mooie dagen, zoals laatst over de Afsluitdijk. Dat was nog een heel avontuur, want mijn zusje en ik vertrokken vrij laat, rond 18 uur ’s avonds. We hadden honderd procent tegenwind, dus dat ging lang zo snel niet als we hadden gehoopt. En de Afsluitdijk ging om 19 uur dicht! We mochten van de verkeersregelaars door fietsen tot 20 uur ‘s avonds, maar op 1/5 van de tocht was mijn accu al bijna leeg. De laatste fietsbus was ook al gepasseerd, dus daarna hebben we onze charme maar in de strijd gegooid en een van de verkeersregelaars vertelt wat er aan de hand was. Vervolgens kwam er acht man op de been die een heldendaad gingen verrichten: ons naar de overkant brengen! Dat was erg leuk en hilarisch. Ik doe ook wel eens tochtjes van twee of drie dagen in m’n eentje. Dan slaap ik via Vrienden op de Fiets op verschillende adresjes. De ene keer is dat een tuinhuisje, dan weer een stacaravan. Het leuke is dat je nooit weer waar je terechtkomt. Het is een avontuur, een verrassing. Daar hou ik van.’

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.