Dieren,
20
september
2019
|
15:00
Europe/Amsterdam

‘Ik heb alleen muziek op als ik voor m’n koor iets moet oefenen’

Elke dag staat ‘ie voor je klaar. En samen maak je heel wat mee. Gewone Nederlanders vertellen over de bijzondere avonturen die zij meemaken met hun tweewieler. Dit keer: Adrie den Hertog(56), eigenaar van Zin in Webdesign.

‘Na het overlijden van mijn ouders kreeg ik een erfenisje. Dat geld heb ik geïnvesteerd in een goeie fiets waar ik veel plezier van heb. Mijn vorige fiets was een gewone stadsfiets, waar ik ook heel wat tochten op heb gemaakt. Maar m’n huidige Gazelle Ultimate is zoveel lichter, sneller en flexibeler. Zelfs als ik met bepakking rondrijd, gaat het heel soepel. Ik heb een auto, maar eigenlijk doe ik alles op de fiets: boodschappen halen, op bezoek bij vrienden, een avondje uit. Als het even kan, dan maak ik ook graag langere tochten. In het weekend ga ik regelmatig dagjes op stap in de omgeving, tijdens vakanties maak ik meerdaagse fietstochten door Nederland. Mijn man en kinderen laat ik thuis, want ik fiets bij voorkeur alleen. Dan kun je lekker zelf bepalen hoe je de dag indeelt en kun je echt genieten van de omgeving. Als je met andere mensen fietst, ben je toch ook met elkaar bezig. Ik kijk vooral om me heen en heb alleen muziek op als ik voor mijn koor iets moet oefenen. Dan wil ik nog wel eens hard meezingen, maar verder luister ik liever naar de vogeltjes om me heen. Als je alleen fietst, dan maak je ook sneller contact. Een praatje maken, nieuwe mensen leren kennen, jezelf laten verrassen. Dat vind ik het leuke eraan.’

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.