Dieren,
14
juni
2019
|
15:00
Europe/Amsterdam

‘Het is voor mij een rustmomentje’

Elke dag staat ‘ie voor je klaar. En samen maak je heel wat mee. Gewone Nederlanders vertellen over de bijzondere avonturen die zij meemaken met hun tweewieler. Dit keer: Rosalie van Egmond (45), curator bij een bedrijfsarchief. 

‘Toen ik geen parkeerkaart kon krijgen van m’n werk, dacht ik: dan ga ik maar fietsen. M’n fiets stamde nog uit m’n studententijd, dus ik heb meegedaan aan het Fietsplan en een normale fiets gekocht met twee zadeltassen en een mandje voorop. Sindsdien fiets ik vier keer per week vanaf ons huis in Wassenaar naar kantoor. Vijf kilometer heen, vijf kilometer terug. In het begin stapte ik in m’n mooie jurk op de fiets, maar tegenwoordig doe ik daar een joggingbroek onder met gemakkelijke gympen. Op mijn werk trek ik de joggingbroek uit en mijn hakken aan. Aan het einde van de dag herhaal ik de riedel in omgekeerde volgorde. Ik stap eigenlijk nooit met tegenzin op de fiets. Het is juist heerlijk dat ik ’s ochtends voordat ik op kantoor kom al door een bos heb gefietst. Soms zie ik ineens een buizerd langs de zijkant van het fietspad. En ik geniet ook erg van de zwarte zwaan die ik bijna dagelijks zie. Dat is zo’n bijzonder dier! Op zulke momenten kan ik echt denken: jemig, wat ben ik toch een gelukkig mens. Of het is ineens heel koud of juist warm. Als je fietst, kom je ineens veel meer in aanraking met de seizoenen. Oef, wat een wind. Of: wat een heerlijk weer ineens. De veronderstelling is vaak dat je in Nederland wel vaak nat zult regenen als je veel fietst, maar dat gebeurt bijna nooit. Als ik zes keer per jaar een plensbui op mijn hoofd krijg, dan is het veel. De laatste tijd word ik steeds vaker ingehaald door mensen met een motortje, maar ik ben een relaxte fietser. Geen haast, rustig om me heen kijken. Het is voor mij een rustmomentje. Ook na mijn werk, even bijkomen in de natuur. Ik denk dat veel mensen baat zouden hebben bij een dagelijks fietstochtje van en naar hun werk.’

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.