Dieren,
28
mei
2019
|
15:00
Europe/Amsterdam

‘Het is een moment van bijladen en bezinning’

Elke dag staat ‘ie voor je klaar. En samen maak je heel wat mee. Gewone Nederlanders vertellen over de bijzondere avonturen die zij meemaken met hun tweewieler. Dit keer: Kimberley Nutbey (28), yogadocent en stuntvrouw in opleiding.

‘Als yogadocent geef ik op verschillende plekken les, wat betekent dat ik de hele dag van hot naar her reis. Scheveningen, het centrum van Den Haag, Kijkduin. Er is geen plek waar ik niet kom. Op de fiets, altijd op de fiets! Ik heb een beetje een aversie jegens het openbaar vervoer, zeker als het gaat om de trams in Den Haag. Op de een of andere manier kost een tramritje me heel veel mentale energie, terwijl fietsen me juist energie geeft. Het is een moment van bijladen, van bezinning en m’n hoofd leegmaken. Heb ik wat extra motivatie nodig, dan kies ik tijdens het fietsen voor een wat heftiger Spotify-lijstje. Dan trap ik lekker door, haha. Ik heb de liefde voor fietsen van huis uit meegekregen. M’n moeder is gek op fietsen en nam ons vaak mee op lange tochten. Vanuit onze toenmalige woonplaats Zoetermeer tweeënhalf uur de polder in, ergens een broodje eten en dan weer terug. Als we niet konden slapen, nam ze ons ook wel eens middenin de nacht mee op de fiets. Dat waren voor een kind prachtige avonturen. Op dit moment fiets ik op een inklapfiets, dat leek me handig, maar op lange afstanden is dat niet fijn voor m’n onderrug. Ik ben nu op zoek naar m’n volgende fiets, waarbij ik stiekem neig naar eentje met een bak erop. Daar zie ik toch een soort geromantiseerd beeld bij. Haren wapperend in de wind, een krat met een picknickmand en een verse bos bloemen erin. Ja, dat lijkt me wel wat.”

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.