Dieren,
07
maart
2018
|
11:29
Europe/Amsterdam

Geen rem op de populariteit van e-bikes

Het aantal verkochte fietsen in Nederland is afgelopen jaar met 3,2 procent toegenomen. In totaal vonden liefst 957.000 nieuwe fietsen een eigenaar. Dat blijkt uit cijfers van RAI Vereniging en BOVAG na een steekproefonderzoek van GfK. Nederlanders kochten voor 976.000.000 euro aan nieuwe fietsen. Nooit eerder was dat totaalbedrag zo hoog.

Met name de elektrische fietsen zijn in trek. Maar liefst 294.000 van alle verkochte nieuwe fietsen waren e-bikes. Dat was een toename van 8,7 procent in vergelijking met 2016 en zelfs 3,5 keer meer dan tien jaar geleden. In 2007 werden er nog 89.000 e-bikes verkocht. De Orange van Gazelle, een hele serie fietsen, geldt al jaren als één van de populairste elektrische modellen in Nederland.

Zakelijk

Ook het aantal speed pedelecs, de snelle e-bike die tot 45 kilometer per uur ondersteunt, pluste afgelopen jaar. In totaal werden 4.572 van deze elektrische fietsen verkocht. Het zijn er duizend meer dan een jaar eerder. De toename komt vooral door de groei van de zakelijke markt. Veel werknemers en bedrijven zien de voordelen van de speed pedelec: je hebt minder oponthoud en bent in beweging.

Stadsfiets

Hoe snel de elektrische fietsen ook aan populariteit winnen, de traditionele stadsfiets is nog altijd de tweewieler die het meest wordt gekozen. Al geeft ze wel terrein prijs aan de e-bike. In 42 procent van de gevallen kochten Nederlanders in 2017 een stadsfiets. Met modellen als de Esprit, CityZen en CityGo is Gazelle ook in die categorie goed vertegenwoordigd.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.