Dieren,
10
mei
2019
|
15:00
Europe/Amsterdam

‘Fietsen werkt voor mij heel stress-ontladend’

Elke dag staat ‘ie voor je klaar. En samen maak je heel wat mee. Gewone Nederlanders vertellen over de bijzondere avonturen die zij meemaken met hun tweewieler. Dit keer: Marja van der Ende (45), die fietst voor haar eten.

‘Anderhalf jaar geleden gingen mijn man en ik op vakantie naar Zeeland. Ik had in de periode daarvoor veel op m’n bord gehad en voelde de behoefte om bij te komen. Rust en ruimte, frisse lucht, veel bewegen. Ik doe aan kitesurfen, maar dat kun je alleen doen als het waait en de omstandigheden goed zijn. Fietsen kun je altijd, maar ik vind het lastig om mezelf er zonder doel toe te zetten. Dat doel kreeg ik automatisch toen mijn vriend weer moest werken en de auto meenam. Ik bleef in Zeeland op de camping en ging fietsend m’n eten bij elkaar halen. Eerst nog bij de supermarkt, maar later ook bij de stalletjes die ik langs de weg zag. Al snel kreeg ik de smaak te pakken en fietste ik elke dag urenlang. Dat beviel zo goed dat ik dacht: dit ga ik thuis ook doen. We wonen in het Westland, waar je bij bijna alle kwekers een automaat met aardbeien, snoeptomaatjes of andere groentes vindt. Vlees en zuivel haal ik bij boerderijen, de rest van de spullen haal ik bij een biologische winkel een dorp verderop. In de winter fiets ik twee of drie keer per week, in de zomer dagelijks. De ene dag tien kilometer voor een zak aardappels, de andere dag dertig kilometer om rauwe melk te tappen bij een boer. Fietsen werkt voor mij heel stress-ontladend. Ik word er vrolijk, blij en ontspannen van. Inmiddels zit het zo in m’n systeem om mijn eten bij elkaar te fietsen dat het niet eens meer in me opkomt om de auto te pakken. Het is een manier van leven geworden.’

Ook zin om je eten bij elkaar te fietsen? Op Marja’s website www.fietsenvoormijneten.nl en de bijbehorende Facebook-groep vind je allerlei tips.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.