Dieren,
17
mei
2019
|
15:00
Europe/Amsterdam

‘Fietsen hoort bij m’n leven zoals eten of slapen’

Elke dag staat ‘ie voor je klaar. En samen maak je heel wat mee. Gewone Nederlanders vertellen over de bijzondere avonturen die zij meemaken met hun tweewieler. Dit keer: Mi-choe Emanuelson (38), owner CHOES Content & Creatie.

‘Van kleins af aan fiets ik veel en vaak. Naar de middelbare school was de afstand bijna veertien kilometer, maar dat heb ik nooit erg gevonden. Voor mij hoort fietsen bij m’n leven zoals eten of slapen. Ik ben het altijd blijven doen, ook toen ik een baan kreeg die twintig kilometer verderop was. Naar mijn idee ben je met de auto vaak niet veel sneller, vanwege alle files. En als je fietst, heb je je sport voor de dag ook meteen gehad. Handig, toch? Tegenwoordig werk ik thuis, maar ik doe met onze twee kinderen nog steeds alles op de fiets. Ik breng ze op de fiets naar school, eentje voorop en eentje achterop, we gaan op de fiets naar verjaardagen, zwemles, noem het allemaal maar op. Ik vind het lekker om te fietsen, omdat je alles net iets intenser beleeft dan in de auto. Je groet makkelijker iemand, stopt even voor een praatje. Het is gratis en je bent lekker buiten. Je kunt je fiets ook overal makkelijk kwijt, waardoor je kunt gaan en staan waar je wilt. Dat vind ik heel belangrijk. Als we een weekendje weggaan of op vakantie, dan nemen we de fietsen ook bijna altijd mee. Afgelopen zomer hebben we met de kinderen een dagje door Parijs gefietst. Het was bloedheet, maar wel heel leuk. Zo veel fijner dan in een bus of met de auto, en de fietspaden waren beter en duidelijker dan ik had verwacht. Doordat we op de fiets waren, hebben we op één dag veel van de bekende toeristische plekken kunnen zien. Dat was op een andere manier nooit gelukt, zeker niet met twee jonge kinderen.’

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.