Dieren,
09
juli
2019
|
15:00
Europe/Amsterdam

‘Fietsen heeft me een beetje gered’

Elke dag staat ‘ie voor je klaar. En samen maak je heel wat mee. Gewone Nederlanders vertellen over de bijzondere avonturen die zij meemaken met hun tweewieler. Dit keer: Jessica de Korte (36), fietsjournalist, fotograaf en vlogger op het YouTube-kanaal Fietsvlogger.

‘Fietsen heb ik altijd al geweldig gevonden. Als kind ben ik een paar keer met mijn tante op fietsreis geweest, op mijn zestiende fietste ik met mijn vriendje naar België en twee jaar later trok in m’n eentje op de fiets door Nederland. Fietsen geeft me een groot gevoel van vrijheid en je ontmoet veel mensen, vooral als je in je eentje fietst. Iedereen wil weten waar je naartoe gaat en waar je vandaan komt. Je ziet ook veel meer van de natuur dan wanneer je in de auto ziet. Je hoort de vogeltjes fluiten of spot ineens een hert. Zo’n vijf jaar geleden heb ik van mijn hobby mijn werk gemaakt, door fietsverhalen te gaan schrijven en erover te vloggen. Vorig jaar zomer heb ik bijvoorbeeld met m’n vriend een stuk langs de oostkust van de Verenigde Staten gefietst voor een reportage. Maar ik heb voor artikelen ook gefietst in Noorwegen, Frankrijk en héél veel in Nederland. Ik stap meestal rond een uur of tien ’s ochtends op de fiets tot een uur of zes ’s avonds. Mijn gemiddelde snelheid is acht kilometer per uur, heel langzaam, want ik stop overal waar het me leuk lijkt. Even binnenlopen bij een molen, een kop koffie drinken op een terrasje. Fietsen is voor mij geen manier om zo snel mogelijk van A naar B te komen, het is een prettig middel om iets te kunnen zien. Bijkomend voordeel is dat fietsen een goed medicijn blijkt voor fibromyalgie, een chronische aandoening met veel pijn en vermoeidheid. Ik heb sinds mijn 18e klachten, maar door al dat bewegen ben ik me steeds beter gaan voelen. Fietsen maakte me dus niet alleen heel gelukkig, het heeft me in zekere zin ook een beetje gered.’

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.