Dieren,
15
november
2019
|
15:00
Europe/Amsterdam

‘Door het fietsen heb ik al veel leuke mensen leren kennen’

Elke dag staat ‘ie voor je klaar. En samen maak je heel wat mee. Gewone Nederlanders vertellen over de bijzondere avonturen die zij meemaken met hun tweewieler. Dit keer: Margreet Rotte (45), werkzaam bij een verzekeraar en als zelfstandig tekstschrijver.

‘Ik heb een e-bike, een racefiets en een mountainbike. Dat klinkt heel decadent, maar de laatste twee kocht ik voor een prikkie. Met de e-bike fiets ik regelmatig 25 kilometer naar m’n werk, de andere twee zijn voor tochtjes, alleen of met mijn wielerclub. Ik woon in Zeeland, waar het mooi fietsen is. Maar ik vind het ook erg leuk om het wat verderop te zoeken. Soms fiets ik lange tochten, bijvoorbeeld naar Utrecht en dit voorjaar naar Noord-Frankrijk. Het leuke aan fietsen is dat je buiten bent, lekker beweegt en alles om je heen ziet, hoort en ruikt. Zie je iets leuks of moois? Dan stap je gewoon even af. Dat is heel anders dan wanneer je in een auto zit en door het raampje kijkt. Het geeft een enorm gevoel van vrijheid, waarbij ook het sociale gedeelte me aanspreekt. Door het fietsen heb ik al veel leuke mensen leren kennen en vrienden gemaakt. Het wisselt heel erg hoeveel ik per week fiets. Dat varieert van 0 tot 200 kilometer. Toevallig ben ik net een paar dagen op de fiets naar m’n werk gegaan, maar in een drukke week of bij slecht weer pak ik de fiets alleen om boodschappen te halen. In zo’n week met weinig beweging begint er na een paar dagen wel iets te kriebelen. Zodra ik merk dat ik nukkig raak, wordt het tijd om weer naar buiten te gaan.’

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.