Dieren,
21
mei
2019
|
15:00
Europe/Amsterdam

‘Als moeder kocht ik laatst eindelijk een écht nieuwe fiets’

Elke dag staat ‘ie voor je klaar. En samen maak je heel wat mee. Gewone Nederlanders vertellen over de bijzondere avonturen die zij meemaken met hun tweewieler. Dit keer: online marketing manager Ellen den Ouden (36).

‘Fietsen betekende door de jaren heen steeds iets anders voor me. Toen ik op de basisschool zat, was fietsen saai en lang. Ik woonde in de polder en moest elke dag een paar kilometer heen en weer naar Bergambacht. Dat viel mee, maar het voelde voor mij heel ver. Als tiener was fietsen naar de middelbare school in Schoonhoven juist leuk. Vriendinnen ophalen en afzetten, op de terugweg langs het benzinestation om snoepjes in te slaan, uitgebreid afscheid nemen van iedereen. Het was een half uurtje fietsen, maar dat werd eindeloos gerekt. M’n studententijd in Utrecht werd gekenmerkt door een foeilelijke, kleine fiets, een soort kindermodel eigenlijk. Hij is één keer gestolen, maar na ongeveer een week vond ik ‘m weer terug. Als moeder kocht ik laatst eindelijk een écht nieuwe fiets, omdat het zo leuk is om met je kleintjes door de polder te fietsen. Na m’n studie ben ik terug verhuisd naar Bergambacht, waar ik woon met m’n man en onze drie kinderen. De jongste is 2 jaar en zit nog achterop bij mij, de oudste twee van 6 en 8 jaar fietsen zelf. Ik vind het heerlijk om met ze door de weilanden te fietsen en dieren te kijken. De eendjes in de sloot, de schapen in de wei. In de auto sjees je overal voorbij, maar op de fiets heb je de tijd om van alles te zien. Het is ook gezond én gezellig om lekker buiten in beweging te zijn. In het weekend stappen we vaak met z’n allen op de fiets. Dat zijn geen ware trektochten, maar een uurtje lekker de polder in. We eindigen vaak bij een speeltuin. Hoe leuk ze fietsen ook vinden, er moet voor de kinderen wel een soort doel zijn.’

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.