Dieren,
21
april
2022
|
14:41
Europe/Amsterdam

Makki Load: elektrische bakfiets voor en door gezinnen

Gazelle ontwikkelt nieuwe e-bakfiets na onderzoek met ouders en kinderen

21 april 2022 - Elektrische bakfietsen zijn op dit moment een grote trend in fietsland. Ouders en opa’s en oma’s zetten deze fietsen steeds vaker in voor het vervoer van meerdere kinderen tegelijk. Met de Makki Load haakt Gazelle in op de populariteit hiervan. Deze e-bakfiets is ontwikkeld na uitgebreid consumentenonderzoek. 
   
Gazelle ging op bezoek bij gezinnen die reeds gebruikmaken van een bakfiets in Amsterdam en andere steden. Ze gingen onder meer na wat precies de behoeften zijn van deze gezinnen. Op basis van deze behoeften heeft Gazelle de Makki Load ontwikkeld: een veilige, comfortabele, stabiele en elegante fiets die voldoet aan alle eisen van de consument. 

Hoge bak, gemakkelijke in- en uitstap 
De ruime bak biedt voldoende plek plaats voor het vervoer van meerdere kinderen. De adapters voor een autostoel en kinderzitje en de opberglade zorgen ervoor dat alles en iedereen mee kan (maximaal belastbaar gewicht: 250 kilo). Dankzij de hoge rand is het onmogelijk dat kinderen er onderweg uit vallen. Links en rechts zitten uitsparingen waardoor kinderen eenvoudig zelf in en uit kunnen stappen.  

Stevige dubbele pootstandaard 
De Makki Load, met een strakke belijning, is comfortabel in gebruik. De bestuurder zit recht op het zadel en neemt dus een comfortabele zithouding aan. Ook de geveerde voorvork draagt bij aan een prettige rijervaring. Voor en na de rit staat de Makki Load op een robuuste, dubbele pootstandaard. Het is daarmee bij het in- en uitstappen niet nodig om de bakfiets vast te houden om omvallen te voorkomen. Als de kinderen eenmaal in de bak zitten en de rit kan beginnen is de standaard met kickstand er met een simpele voetbeweging af te halen.  
 
Hoogwaardige onderdelen 
De Makki Load is uitgerust met hoogwaardige onderdelen, waaronder de Bosch Performance Line 3.0 (koppel: 65 Nm). Daarmee gaat de bakfiets soepel over grachten en tegen viaducten op, ook als de bak met meerdere kinderen en dus een groter gewicht is beladen. Met de hydraulische schijfremmen komt de Makki Load indien nodig snel tot stilstand. De onderhoudsarme riemaandrijving maakt het smeren van een ketting overbodig. De regenhuif en afdekhoes bieden bescherming bij regen. De Makki Load heeft een consumentenadviesprijs van 4.999 euro (inclusief 400 wh accu).