Dieren,
15
september
2022
|
08:00
Europe/Amsterdam

Gazelle presenteert nieuw model binnen Avignon-collectie

Dieren, 15 september 2022 - De Avignon-familie van Gazelle breidt uit. Naast de Avignon C380 HMB is er nu het model Avignon C8 HMB. De elektrische fiets staat bekend om zijn uitmuntende comfort.
 
De nieuwste Gazelle is voorzien van de Bosch Active Line-middenmotor. Met een maximale koppel van 50 newtonmeter is het motorsysteem prima voor leuke ritten in de thuisomgeving en recreatieve toertochten. De motor is opgenomen in het totale framedesign. En datzelfde geldt voor de batterij: die zit laag in de onderbuis, waardoor de wegligging en rijstabiliteit verbetert. De bediening van de motor gaat via het stuurdisplay. Die is duidelijk afleesbaar, ook bij felle zon. De intuïtieve bediening van het display wijst zich vanzelf.

Comfortabel
De Avignon biedt fietsers een comfortabele rechtop-zithouding. Hierdoor vergroot het overzicht onderweg voor meer controle en genot van de omgeving. Het op- en afstappen gaat eenvoudig, aangezien het frame laag is en de doorstap breed. Fietsers staan wanneer nodig altijd snel stil dankzij de hydraulische schijfremmen van Magura. Ze bieden onder alle weersomstandigheden veel en goed doseerbare remkracht. De grote remhendels vergemakkelijken het remmen.

Gazelle heeft gekozen voor bredere banden (55 millimeter). Die zijn specifiek voor e-bikes ontwikkeld, zijn anti-lek en bieden een goede wegligging. Het gelzadel, de lederen handvatten en de voorvork met balhoofdvering maken de rit nog comfortabeler. De geïntegreerde dagrijverlichting komt de veiligheid ten goede. Fietsers zijn namelijk van voor, achter en opzij zichtbaar voor ander verkeer. Met acht versnellingen is het schakelbereik groot.

Trendy kleuren
De Avignon C8 HMB is verkrijgbaar in twee trendy kleuren: Midnight Blue matte & Dark Coral matte. Deze e-bike heeft een adviesprijs van 3799,- euro met een 500 Wh accu (met 625 accu 200 euro meer).