Dieren,
15
juli
2015
|
13:32
Europe/Amsterdam

Koninklijke Gazelle presenteert nieuwe 2016 modellen op belangrijke ZEG beurs in Keulen

Eén van de grootste inkooporganisaties in de fietsbranche in Europa is het Duitse ZEG met vertegenwoordigingen in Nederland, België, Frankrijk en Duitsland. Jaarlijks organiseert ZEG een grote vakbeurs die door veel fietshandelaren uit de diverse landen wordt bezocht om in Keulen hun eerste orders te plaatsen. Een ideaal platform voor fietsfabrikanten om nieuwe producten te presenteren aan een belangrijk distributienetwerk. Koninklijke Gazelle is van 17 tot en met 20 juli vertegenwoordigd in de Noord Duitse stad met de nieuwste modellen uit het 2016 leveringsprogramma.

‘Innovation en Production Center’
Koninklijke Gazelle, marktleider in elektrische fietsen in Nederland, heeft ook internationaal grote ambities. De ingebruikname van de nieuwe productiefaciliteit, het Innovation en Production Center in Dieren, weerspiegelt dat hoge ambitieniveau van het merk.

Modelprogramma 2016:

Elektrisch
Miss Grace HF / Heavy Duty HF (elektrische lifestyle fiets in twee uitvoeringen, dames en heren
Orange C330 HF / HM (Traploze elektrische fiets, twee uitvoeringen middenmotor (Bosch) en voorwielmotor (Panasonic)
CityZen C8 HM / Speed (sportieve elektrische woon-werk fiets, in twee uitvoeringen (25km en 45km/h)

Trekking
Chamonix S30
Ultimate S8

Lifestyle
Puur_NL

De trend van transportfietsen zet verder door, een unieke combinatie van onderdelen van stoere banden, een strak design of unieke drager. Gazelle lanceert daarom drie nieuwe modellen. Dit zijn robuust uitziende fietsen, een knipoog naar de oude ‘omafiets’ maar dan in een modern uitvoering en zeer comfortabel door de elektrische ondersteuning van Bosch en Panasonic. Ook komt Gazelle met sportieve lichte, compacte en zeer wendbare elektrische fietsen.

De opmars van de elektrische fiets
De elektrische fiets maakt ook in Duitsland op alle fronten een stormachtige ontwikkeling door. De elektrische fiets is een zeer populair vervoersmiddel voor woon-werkverkeer, een trend die zich overal in Europa voortzet. Steden worden steeds groener, ook bedrijven kiezen steeds vaker voor de elektrische fiets als vervoersmiddel. De batterij/accutechnologie wordt steeds meer ‘smart’. Bovendien gaat Gazelle in lijn met het ‘connected’ karakter van steeds meer apparaten inzetten op de verbonden fiets. Daarmee laat het merk de positie van traditionele fietsenmaker achter zich, om zich verder te ontwikkelen tot een wereldwijd dominante speler en marktleider op het gebied van elektrische fietsen en connected bikes.