Dieren,
22
juni
2016
|
09:00
Europe/Amsterdam

Historisch moment: Gazelle verkoopt 1,5 miljoenste Orange

  • Orange-collectie is populair: de vier meest aangekochte e-bikes van dit moment komen allemaal uit de Orange-reeks
  • Comfort is het voornaamste kenmerk van de Orange-fietsen

Een mijlpaal in de geschiedenis van Koninklijke Gazelle: deze week verkoopt één van de vele dealers in het land de 1,5 miljoenste Orange fiets. Daarmee is de Orange één van de best lopende modellen in de geschiedenis van Nederlands oudste fietsfabrikant. De Orange is al jaren verkrijgbaar en heeft zich steeds aangepast aan de tijd.

“We zitten midden in het fietsseizoen. Als de verkopen zich deze week in de lijn van de afgelopen tijd ontwikkelen, doorbreken we een magische grens en vindt de 1,5 miljoenste Orange zijn weg naar de fietser”, zegt woordvoerder Ferdi Ertekin van Koninklijke Gazelle. “De Orange-lijn is de filmkaskraker onder de fietsen. Uit de laatste cijfers van marktonderzoeksbureau GfK blijkt namelijk dat de top 5 best verkopende e-bikes allemaal van Gazelle zijn. Ze maken alle vier deel uit van de Orange-lijn en zijn daarmee dominant aanwezig in de Nederlandse straten.”

De Orange-collectie bestaat op dit moment uit vijftien verschillende modellen, variërend van trekking, stads- en elektrische fiets. Met name populair zijn de elektrische fietsen Orange C7+ HM – tevens best verkochte elektrische fiets van Nederland met middenmotor (Bosch) - Orange C7+ HF met voorwielmotor (Panasonic), Orange C8 HF met voorwielmotor (Panasonic) en Orange C8 HM met middenmotor (Impulse).

‘Beste frame ooit’
“We zijn bij Gazelle absoluut niet van het grootspreken en dik doen, maar met de Orange-collectie is het alsof we de cup met de grote oren hoog boven ons hoofd uitsteken. De Orange is misschien wel het beste frame dat ooit is gemaakt. We kijken uiteraard veel om ons heen en zien vaak dat innovaties op en aan de Orange-frames na introductie ook op andere plaatsen opduiken. Daarmee is deze fiets toonaangevend in het fietslandschap. We zien het als een groot compliment voor de innovatieafdeling van Gazelle”, stelt woordvoerder Ferdi Ertekin.

Comfortabele alleskunner
De Orange-collectie is al jaren de trots van Gazelle. Ze heeft een herkenbaar DNA en staat bekend als de comfortabele alleskunner. De Orange heeft een ruime, lage instap, een fijne zit en aangename rijeigenschappen. De productontwikkelaars hebben het frame in de loop der tijd stijver gemaakt.