Dieren,
15
november
2016
|
15:04
Europe/Amsterdam

Website van Gazelles N°1 in rijtje ’s werelds beste platforms 2016

  • CSS Design Awards roept GazelleNo1.com uit tot Site of the Day
  • Internationale jury prijst de creativiteit, functionaliteit, gebruiksvriendelijkheid en content

Dieren, 15 november – De concept Gazelle N°1 staat internationaal op de kaart. De website van de conceptfiets is vandaag uitgeroepen tot ‘Site of the Day’. Daarmee behoort het platform volgens CSS Design Awards tot de beste 365 websites wereldwijd van 2016. De internationale jury looft de creativiteit, functionaliteit, gebruiksvriendelijkheid en content. GazelleNo1.com maakt nu kans de allerbeste site van de maand en het jaar te worden.

De N°1 is eerder dit jaar onthuld en staat sindsdien bekend als de fiets van de toekomst. Met haar design, materiaalgebruik en technologische mogelijkheden is de speedbike (ondersteuning tot 45 kilometer per uur) de tijd namelijk ver vooruit. De conceptfiets is het resultaat van nauwe samenwerking tussen Gazelle en het wereldberoemde designbureau Giugiaro Design. De Hollandse fietskennis en het Italiaanse design komen samen in de N°1.

State-of-the-art platform
Voor de introductie van de conceptfiets hebben Gazelle en Lukkien samen een website neergezet die, net als de fiets, een showcase is van oogstrelend design, slimme functionaliteit en vooruitstrevende technische opties. “De N°1 is een design- en innovatie-experiment waarmee we onze volgers Gazelles visie op de toekomst van de fiets laten zien. De bijbehorende website is integraal onderdeel van dit project”, zegt woordvoerder Ferdi Ertekin van Koninklijke Gazelle.

Lukkien heeft meerdere technieken gebruikt om de eigenschappen en voordelen van de N°1 over te brengen. De animaties, sliders, online video en soepele navigatie nodigen bezoekers uit om door te scrollen. Er is zelfs een video in LA geschoten. “Als je product wordt ontworpen door Giugiaro Design weet je dat ook je digitale platform state-of-the-art moet zijn. Deze award is het bewijs dat we deze doelstelling hebben behaald”, aldus Henny Jansen, creative director digital van Lukkien.

The Lovie Awards
Er hangt nog meer erkenning in de lucht voor GazelleNo1.com. De website staat op de officiële shortlist van The Lovie Awards. Daarbij gaat het om de categorie ‘Best User Experience’. Net als de CSS Design Awards is dit een belangrijke internationale prijs. The Lovie Awards licht Europese websites uit.