Dieren,
01
november
2019
|
15:00
Europe/Amsterdam

‘We fietsen het eerste stuk altijd tegen de wind in’

Elke dag staat ‘ie voor je klaar. En samen maak je heel wat mee. Gewone Nederlanders vertellen over de bijzondere avonturen die zij meemaken met hun tweewieler. Dit keer: Larinda Bok (59), personal brand expert.

‘Tijdens m’n werk ga ik in op de persoonlijkheid van mensen. Wie ben je, waar sta je voor en hoe maak je dat zichtbaar in je uitstraling? Vaak krijg ik bijzondere of intense verhalen te horen. Fietsen is voor mij een heerlijke manier om mijn hoofd na een werkdag weer leeg te maken. Minstens vier keer per week maak ik een rondje van een uurtje. Dat helpt mij ontzettend om mentaal én fysiek fit te blijven. Mijn man en ik wonen in Bleiswijk, vlakbij de Rottemeren, waar je alle kanten op kunt. Ik fiets vaak langs het water, maar ook door de polder en in het bos. Soms ga ik in m’n eentje, soms gaat mijn man met me mee. Eens per week is het vaste prik dat ik een rondje van anderhalf uur fiets met een goede vriendin. We doen dat al vier jaar en hebben twee vaste gewoontes: we fietsen het eerste stuk altijd tegen de wind in én we hebben nooit een vaste route. Waar de wind ons heen waait, zie je ons. We genieten van de natuur, de gezelligheid en het bijpraten. Ons streven is om tijdens elk tochtje een plekje in de omgeving te ontdekken waar we nog nooit zijn geweest. Dat lukt nog steeds! Ik zou radeloos zijn als ik niet zou kunnen fietsen, al is er één ding waardoor ik me wel laat tegenhouden. Regen. Als kind moest ik vroeger elke dag drie kilometer over een dijk naar school fietsen, door weer en wind. Dat heb ik altijd vreselijk gevonden. Ik ben een echte mooi-weer-fietsen. Als het regent, dan ben ik dus niet blij.’

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.