Dieren,
13
april
2018
|
14:27
Europe/Amsterdam

VVN en wielerploeg: houd rekening met elkaar op fietspad

Met het mooie weer trekken weer vele mensen hun fietsen en e-bikes uit de garage. Soms ontstaan conflicten met andere gebruikers van het fietspad, bijvoorbeeld met wielrenners. Verschillen in snelheid en ervaring zijn daar debet aan. Veilig Verkeer Nederland (VVN) en de wielerploeg Team Roompot – Nederlandse Loterij gaan er samen iets aan doen. Beide partijen vragen om meer wederzijds respect en begrip bij alle soorten fietsers. Op verschillende momenten in het seizoen komt daar aandacht voor.

Op de plaatsen waar het fietspad niet breed genoeg is, moet het gedrag aangepast. VVN en het wielerteam doen een beroep op de sociale kant van alle fietsers en roepen op een aantal gedragsregels in acht te nemen. Toerfietsers behoren achter elkaar te fietsen bij het passeren van ‘gewone’ fietsers, fietsers moeten elkaar niet opzij schreeuwen maar bellen en ook dienen fietsers oogcontact te maken met autobestuurders bij oversteekpunten. Tot sluit mag het duimpje omhoog als fietsers elkaar de ruimte bieden.

Dinsdagmorgen hadden de mannen van Evers Staat Op het over wielrennen. Het werd een hilarisch gesprek, luister het hieronder terug.

https://www.538.nl/evers-staat-op/hilarisch-de-shirtjes-van-wielrenners