Dieren,
16
april
2019
|
09:00
Europe/Amsterdam

Vluchtelingen maken kennis met de fiets bij Experience Center in Waalwijk

  • Voetbalclub RKC Waalwijk en Gazelle helpen vluchtelingen in Brabant bij hun eerste fietslessen
  • Gazelle stelt TeamNL lesfietsen en testparcours van Experience Center in Waalwijk ter beschikking

Iedereen op de fiets. Dát is waar Gazelle voor staat. Om die reden heeft de Nederlandse fietsfabrikant de handen ineengeslagen met SamenRKC, de maatschappelijke tak van voetbalclub RKC Waalwijk. Samen met Vluchtelingenwerk Nederland zorgen de partners ervoor dat vluchtelingen die in de Brabantse stad verblijven, veilig leren fietsen. Het doel is dat ze uiteindelijk slagen voor hun fietsexamen.

Voor veel vluchtelingen is het even wennen als ze voor het eerst in Nederland zijn: ze zien de vele fietsen op straat, maar hebben er zelf nog nooit op gereden of er überhaupt een gezien. Om deze groep ook kennis te laten maken met hét Nederlandse vervoersmiddel bij uitstek heeft Gazelle fietsen beschikbaar gesteld voor fietslessen. Het gaat om de oranje CityGo TeamNL-fietsen die NOC*NSF eerder heeft gebruikt tijdens en rond de Olympische Spelen in Pyeongchang.

In cursus bij het Experience Center

Daarnaast helpt Gazelle de cursisten veilig op weg. De eerste drie van negen fietslessen van de cursus, samengesteld in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland (VVN), worden gegeven bij het Experience Center in Waalwijk. Hier ligt een verkeersvrij testparcours waar de cursisten het fietsen samen met instructeurs onder de knie kunnen krijgen. Later oefenen zij bij het RKC-stadion en in Waalwijk. De eerste groep van vijf cursisten is inmiddels geslaagd voor het fietsexamen. Op dit moment is de tweede groep in cursus en later dit jaar volgt een derde groep.