Dieren,
08
november
2021
|
16:49
Europe/Amsterdam

Vernieuwde Bloom: e-bike met verschillende gezichten

Samenvatting

Met de vernieuwde Bloom lanceert Gazelle een elektrische transporter, familiefiets en lifestyle bike ineen. Het multifunctionele karakter is met name te danken aan de voor- en achterdrager met MIK-interface. Een kinderzitje, mand en krat zijn heel gemakkelijk en snel te bevestigen en ook weer los te koppelen. De vernieuwde Bloom is er in twee uitvoeringen: de Bloom C7 HMS en C380 HMS.

In de praktijk blijkt dat heel wat ouders een tas of zak aan het stuur hangen, omdat daarvoor achter geen ruimte is als er al een kinderzitje op de bagagedrager is geplaatst. Voor een rugzak is evenmin plek, zeker niet als een kind in het zitje heeft plaatsgenomen. Een tas aan het stuur kan echter onveilige situaties veroorzaken en is dus ongewenst. De Bloom biedt nu uitkomst. Deze fiets is voorzien van een stevige, multifunctionele voor- en achterdrager die van de e-bike een veilige alleskunner maken.

Handige MIK-interfaces

Het dragersysteem vooraan heeft een MIK-interface, achterop zit een MIK HD-interface. Daarmee zijn accessoires van een groot aantal merken te koppelen. Voor het vervoer van een kind is snel een zitje te bevestigen. En als de fietsrit naar de markt gaat, is de vernieuwde Bloom gemakkelijk om te turnen tot een transporter met mand of tas. Zonder accessoires is hij een moderne lifestyle bike. De elektrisch ondersteunde Bloom, met een stijlvol, tijdloos design, is zodoende een fiets met meerdere gezichten.

Twee modellen

De Bloom C7 HMS (adviesprijs: 2499,- euro) is uitgerust met zeven versnellingen. De Shimano E5000-middenmotor (40 Nm) levert soepele ondersteuning voor met name gebruik in de stad. Het tweede model binnen de vernieuwde lijn is de Bloom C380 HMS (adviesprijs: 2799,- euro). Deze heeft het traploze schakelsysteem van Enviolo en de krachtige E6100-middenmotor (60 Nm) van Shimano. Daarmee is deze e-bike zeer geschikt als stads- en transportfiets. Beide modellen hebben een accu laag op de onderbuis, brede banden en een rechtop-zit voor comfortabel rijgedrag.