Dieren,
05
september
2017
|
14:13
Europe/Amsterdam

Utrecht is de een-na-beste fietsstad ter wereld

Waar moeten we naartoe als we willen fietsen in de beste fietsstad op aarde? Volgens de internationaal gerespecteerde reisgids Lonely Planet komen we uit in Kopenhagen. Dichter bij huis hebben steden het ook goed voor elkaar. Utrecht bekleedt achter de Deense stad de tweede plaats, gevolgd door Amsterdam. De mensen van Lonely Planet hebben de plaatsen beoordeeld en vergeleken op veertien aspecten, zoals faciliteiten en voorzieningen, fietscultuur, veiligheidsgevoel en toekomstige fietsplannen.

Wie het lijstje met ultieme fietssteden bekijkt ziet in de top twintig namen voorbijkomen van enkele miljoenensteden. Utrecht is als kleinere stad een ietwat vreemde eend in de bijt. Dat Utrecht zulke hoge ogen gooit, heeft veel te maken met de plannen voor de fietsstalling bij Utrecht Centraal. Tegen 2020 biedt die plaats aan 33.000 tweewielers. Dát maakt indruk, net als de langste fietsstraat van Nederland (6 kilometer). Dit is de hoofdfietsroute die De Meern en Leidsche Rijn koppelt aan Utrecht-West en het centrum.

Volgens Lonely Planet blijft Amsterdam een geweldige hotspot voor fietsers, maar moet onze hoofdstad er wel voor zorgen dat ze zich nu en op de langere termijn voldoende blijft ontwikkelen. Daarom blijft Amsterdam steken op een derde stek. Hieronder een overzicht van alle fietssteden in de top twintig die de populaire reisgids heeft samengesteld.

1. Kopenhagen (Denemarken)
2. Utrecht (Nederland)
3. Amsterdam (Nederland)
4. Straatsburg (Frankrijk)
5. Malmö (Zweden)
6. Bordeaux (Frankrijk
7. Antwerpen (België)
8. Ljubljana (Slovenië)
9. Tokyo (Japan)
10. Berlijn (Duitsland)
11. Barcelona (Spanje)
12. Wenen (Oostenrijk)
13. Parijs (Frankrijk)
14. Sevilla (Spanje)
15. München (Duitsland)
16. Nantes (Frankrijk)
17. Hamburg (Duitsland)
18. Helsinki (Finland)
19. Oslo (Noorwegen)
20. Montreal (Canada)

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.