Dieren,
23
april
2016
|
09:20
Europe/Amsterdam

Ultimate S8 wint de Telegraaf Nationale Fietstest

Samenvatting
  • Ultimate S8 is met afstand de beste in de Nationale Fietstest van De Telegraaf (categorie toerfietsen)
  • Testteam is enthousiast over het exclusieve karakter van de Ultimate S8

Dieren, 23 april – De Ultimate S8 van Koninklijke Gazelle heeft met grote afstand de eerste plaats behaald in de Nationale Fietstest van De Telegraaf (categorie: toerfietsen). In de test, uitgevoerd in samenwerking met de Fietsersbond en Consumentenbond, kreeg de sportieve trekkingfiets de maximale score van vijf sterren toegekend. Het publieksteam, een groep fanatieke fietsers, waardeerde de Ultimate S8 bovendien met een 8,6. De Gazelle-fiets steekt daarmee met kop en schouders boven de andere testmodellen uit.

De Nationale Fietstest is vandaag gepubliceerd in De Telegraaf en op de website www.nationalefietstest.nl. Het testteam is in de categorie toerfietsen uitermate te spreken over het exclusieve karakter van de Ultimate S8. Het winnende model heeft geen ketting, maar een schone, duurzame tandriemaandrijving van Gates. ‘Nooit meer geklieder en gezeur met smeren en schoonmaken’, schrijft de krant erbij. Ook de keuze voor hydraulische schijfremmen van Shimano kan het onafhankelijke testpanel bekoren. ‘Je kunt ze goed doseren en ze remmen onder alle omstandigheden goed’, aldus De Telegraaf.

Koninklijke Gazelle is blij met de erkenning en zeer positieve waardering van de Ultimate S8. De jaarlijkse test wordt uitgevoerd onder regie van de Fietsersbond en Consumentenbond en is daarmee een belangrijke graadmeter. “De Ultimate S8 is een sportieve trekkingfiets voor in de vrije tijd en voor dagelijks gebruik. Bijvoorbeeld voor de rit van en naar kantoor. Hij is relatief licht, heeft een slim en strak design en is met de tandriemaandrijving onderhoudsarm. Al deze aspecten zijn de testers van de Nationale Fietstest in positieve zin opgevallen”, stelt woordvoerder Ferdi Ertekin van Koninklijke Gazelle.

Voor de resultaten van de nationale Fietstest, klik hier
Voor meer informatie over de Ultimate S8, klik hier.