Dieren,
21
april
2018
|
11:57
Europe/Amsterdam

Twee keer winst voor Gazelle in Fietstest De Telegraaf

  • Ultimate Marco Polo (toerfiets) en Grenoble C7+ HMB (elektrische fiets) winnen Fietstest van De Telegraaf
  • Fietsersbond en Consumentenbond testten mee en geven de uitslag zo extra waarde

Gazelle scoort in de Fietstest van De Telegraaf. De Ultimate Marco Polo komt bij de toerfietsen als beste naar boven. In de e-biketest is de Grenoble C7+ HMB de nummer één. De jaarlijkse Fietstest van de krant, waarin de plussen en minnen van tientallen fietsen naast elkaar worden gezet, is een belangrijke graadmeter. Ze wordt namelijk gehouden in nauwe samenwerking met de Fietsersbond. Bij de elektrische fietsen drukt ook de Consumentenbond haar stempel op de resultaten. 

De landelijke krant omschrijft de Grenoble C7+ HMB als ‘de onbetwiste winnaar’ in de e-bikecategorie met middenmotorfietsen. Het is het testpanel onder andere opgevallen dat deze e-bike gebruikmaakt van de nieuwe Bosch Active Line Plus die goede ondersteuning geeft, hoe zwaar de omstandigheden ook zijn. “De motor is stil en als deze is uitgeschakeld fiets je behoorlijk licht. Het frame is stijf en daardoor ervaar je veel stabiliteit en direct stuurgedrag. De fiets heeft een ruime instap”, schrijft De Telegraaf, die ook valt voor de looks van de fiets. “De motor is mooi geïntegreerd en de kabels zijn keurig weggewerkt.”

Ook in de test van de toerfietsen wint Gazelle, hier met de Ultimate Marco Polo. “De fiets heeft een stabiel frame, stuurt strak en beschikt over goede onderdelen, waaronder een degelijke voor- en achterdrager van Tubus. Bagage van meer dan 50 kilogram gaat zo gemakkelijk mee. Dat maakt deze fiets geschikt voor langere reizen. Voor én achter zit een standaard om de stabiliteit van een bepakte fiets te waarborgen”, schrijft de krant. “De hydraulische velgremmen van Magura bieden veel remkracht, ook als je met bepakking rijdt. Een mooi detail: Gazelle laat op de spatborden een deel van de wereldkaart zien.”