Dieren,
09
september
2015
|
10:37
Europe/Amsterdam

Trotse architect zet vernieuwde Gazelle-fabriek in schijnwerpers op Open Monumentendag

  • Bronsvoort Blaak Architecten verzorgt op 12 september in Amerongen een expositie over de werkzaamheden aan de Gazelle-fabriek

  • Amerongse architect maakte het ontwerp voor de restauratie en nieuwbouw van het Innovation & Production Center

Dieren, 9 september 2015 – Ambachten en kunsten krijgen dit jaar ruim baan op Open Monumentendag (12 en 13 september). Ook Koninklijke Gazelle is vertegenwoordigd in dit jaarlijkse cultuurfestijn. In het Utrechtse Amerongen verzorgt de architect van Gazelles pas geopende Innovation & Production Center in Dieren een indrukwekkende expositie. Die staat geheel in het teken van de megaklus die de architect heeft uitgevoerd.

Op zaterdag 12 september verzorgt Bronsvoort Blaak Architecten in Villa Lievendael (Amerongen) een expositie onder het motto ‘architectuur is gebruikskunst’. De afgelopen jaren was de architect nauw betrokken bij de restauratie en nieuwbouw van het Innovation & Production Center. Bronsvoort Blaak Architecten maakte het ontwerp waarin historische en moderne elementen prachtig met elkaar zijn verweven.

Op 12 september (10.00 – 16.30 uur) geeft de architect uit Amerongen een toelichting op het project en tevens is er een fraaie expositie. Open Monumentendag is er niet alleen in Amerongen. Het is een landelijk cultuurevenement. In het weekend (12 en 13 september) van Open Monumentendag openen duizenden monumenten (gratis) hun deuren voor het publiek.

De fabriek van Gazelle past naadloos in het programma. Dit jaar is het thema immers ‘kunst & ambacht’. Het oude hoofdgebouw van het Innovation & Production Center is als rijksmonument een treffend voorbeeld van Nederlands industrieel erfgoed. Sinds de verbouwing en nieuwbouw is de productiefaciliteit 's werelds modernste fietsfabriek.