Dieren,
20
oktober
2016
|
15:52
Europe/Amsterdam

Tijdelijke dance store is de ‘gateway to heaven’

Wat volgens buitenlanders een typisch Nederlands exportproduct is? Precies: de fiets. Echter zullen zeker de jongere generaties ons land ook snel met dance in verband brengen. Nederland is immers al jaren toonaangevend in dit muziekcircuit. Jongeren uit binnen- en buitenland weten de nieuwe, Amsterdamse pop-up store van Spinnin’ Records, wereldwijd het grootste platenlabel op het vlak van dancemuziek, moeiteloos te vinden. Om het nog meer een Nederlands tintje te geven staat er een Gazelle-fiets voor de winkeldeur.

Op de dag van de opening (woensdag 19 oktober, red.), tevens de begindag van het Amsterdam Dance Event (ADE), is de belangstelling voor de pop-up store meteen overweldigend. Voornamelijk jongeren sluiten al bij de deur aan in een lange rij. Ze maken zich op voor zogeheten demo drops. Twee vertegenwoordigers geven in een ruimte live feedback op zelf geproduceerde tracks van mensen die ooit hopen door te breken in de dancewereld. “Als je deejay wilt worden, dan is dit de gateway to heaven”, weet Juliëtte Christiani van Spinnin’ Records.

In de smaak
Robin Sherpa (26) en Jonathan Zhou (30) staan met lichte zenuwen in de rij. Ze komen uit Zweden en zijn speciaal naar Amsterdam gereisd voor plezier en vermaak op het ADE en de demo drop van het vermaarde platenlabel. “We werken al jaren om verder te komen in de dance. Ook al is de kans dat we ‘gescout’ worden waarschijnlijk niet groot, we hebben vertrouwen in onze kwaliteiten. Misschien valt hier het laatste puzzelstukje wel op zijn plek”, zegt Robin. Onder de artiestennaam Trilane hebben hij en Jonathan groovy disco geproduceerd.Valentijn Griffioen (20) komt teruggelopen van zijn demo drop. Hij heeft twee tracks laten horen. Eentje met zijn makker Idan Ben Yakar (17) – met hem vormt hij het duo Fantino & Grimix – en eentje met een derde dancefanaat: Tesz van Lavieren (17), optredend onder de naam Tesz. De track van het trio, uit het genre future house, viel in de smaak bij de vertegenwoordigers van het internationale platenlabel, merkten de heren zelf. “Ze hebben zelfs hun e-mailadres aan ons afgegeven”, jubelt Valentijn.

De drie jonge mannen dromen van een carrière in de dancescene. “Sommigen willen ooit voetballen in een immens stadion. Voor ons is het juist goud waard als je publiek kunt vermaken met eigen muziek”, stelt Valentijn uit Amsterdam. “Muziek… Je staat ermee op en gaat ermee naar bed. Ik zou het geweldig vinden als ik ooit succes kan hebben met een nummer waarop je je eigen naam kunt plakken”, zegt Tesz, die weet dat Pep & Rash eerder via eenzelfde demo drop bij Spinnin’ Records is doorgebroken. “Zeg nooit nooit.”

Meet & greet
Demo drops zijn zeker niet de enige reden voor mensen om deze week de pop-up store in de Negen Straatjes te bezoeken. Tijdens het ADE komen ook bekende gezichten naar de strak ingerichte winkel met overwegend kleding van Spinnin’ Records, apparatuur van Sony en fietsen van Koninklijke Gazelle. Eén van hen is Elise van der Laan (19). Ze gaat naar het ADE, heeft een prijs gewonnen en bezoekt de pop-up store voor een meet & greet met Mike Williams. “Vanavond is er een feestje. Daar gaat-ie draaien. Eerst kan ik hem ontmoeten”, zegt ze glunderend.

  • De pop-up store is tijdens het ADE dagelijks geopend (nog tot en met zondag 23 oktober).
Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.