Dieren,
21
januari
2020
|
16:00
Europe/Amsterdam

TeamNL naar Tokyo met Gazelle e-bikes

Speciaal op verzoek van NOC*NSF levert Koninklijke Gazelle tijdens Tokyo 2020 elektrische CityGo fietsen voor TeamNL. Vanochtend overhandigde Huub Lamers, Managing Director Gazelle, de eerste e-bikes aan chef de mission Pieter van den Hoogenband, skateboardster Roos Zwetsloot en speerwerpster Noëlle Roorda.

Gazelle sponsort de vrije tijd van de Nederlandse olympische sporters. Sinds de Spelen van 2014 levert Gazelle fietsen voor TeamNL. “Er zijn maar weinig momenten van vrije tijd voor de sporters tijdens Tokyo 2020. En juist dat zijn de momenten waarop Gazelle graag helpt, nu met een elektrische fiets”, zegt Huub Lamers, Managing Director van Gazelle.

Pieter: ‘Het is mijn taak als chef de mission om er alles aan te doen om onze sporters en staf tijdens de Spelen zo goed mogelijk te faciliteren en het succes van onze ploeg te vergroten. Onderdeel hiervan is het faciliteren van comfortabel vervoer. Sinds de Spelen van 2014 doen we dat ook met fietsen, die een ideale oplossing voor sporters en staf bieden om bijvoorbeeld naar de venues of het krachthonk te rijden. Daarnaast staan de oranje fietsen inmiddels wereldwijd symbool voor Nederland. Daar zijn we erg blij mee. Met Gazelle hebben we hier een betrouwbare partner voor."

Voor het eerst tijdens de Spelen zet TeamNL elektrische fietsen in. Deze e-bikes, die worden gebruikt tijdens de Olympische en Paralympische Spelen en bieden een mooie oplossing voor de sporters en staf om zich in de hitte en hoge luchtvochtigheid in Tokyo nét wat makkelijker en sneller te verplaatsen. Want tijdens de grootste sportevenementen ter wereld hebben de sporters alle energie nodig om te presteren. 

Over de elektrische TeamNL CityGo

De Nederlandse sporters en begeleiders fietsen tijdens Tokyo 2020 op een customized CityGo C7 HMS. Het design van deze fiets straalt op allerlei manieren het trendy karakter van elektrisch rijden uit. De CityGo C7 HMS is uitgerust met de geluidsarme E5000-middenmotor van Shimano. Het is een praktische fiets waarop de tas moeiteloos in de voordrager meegaat. Doordat de voor- en achterverlichting volledig geïntegreerd is, zal de verlichting niet of nauwelijks kapot gaan. En om de CityGo HMS uit de handen van fietsdieven te houden, is er veel werk gemaakt van de diefstalbeveiliging. Naast het standaard ART-gecertificeerd ringslot is er op de bagagedrager een opbergcase gemonteerd voor een extra kettingslot. De consumentenadviesprijs van de CityGo HMS bedraagt 2.199 euro. Dat is inclusief de batterij.