Dieren,
02
mei
2017
|
08:15
Europe/Amsterdam

Succes in AD-test: CityZen Speed ‘beste koop’

Dieren, 2 mei - Het voorjaar is voor veel Nederlandse kranten reden om uit te pakken met een fietstest. Medio april kwamen onze fietsen al prima uit de bus bij De Telegraaf. Nu zijn het de testers van het Algemeen Dagblad die onder de indruk zijn van Gazelle. Fietsers die uitkijken naar een speed pedelec hebben met de CityZen Speed de ‘beste koop’ te pakken.

Het testpanel van het Algemeen Dagblad geeft de snelle e-bike een 8,2 als rapportcijfer. De testers hebben bij hun proef ondervonden dat de fiets een ‘uitstekende ondersteuning’ heeft. Tevens is hen de sportiviteit van de CityZen Speed opgevallen. “De fiets voelt licht aan, bijna als een gewone fiets”, zo schrijft de krant. Een ook niet onbelangrijk aspect: de gunstige prijs-kwaliteitverhouding. “Ze is beduidend goedkoper dan de concurrentie.”

CityZen Speed
De CityZen Speed biedt ondersteuning tot 45 kilometer per uur en is daarmee geschikt voor mensen die wat langere afstanden in kortere tijd willen afleggen. De motor geeft direct ondersteuning als fietsers kracht op de pedalen zetten. De speedbike heeft hydraulische schijfremmen die dienst doen onder alle weersomstandigheden. Met het rechte stuur hebben mensen op de CityZen Speed een sportieve zithouding. De fiets heeft tien versnellingen en een halfopen kettingkast.

Voor meer informatie over deze fiets, klik hier.