Dieren,
17
augustus
2015
|
19:11
Europe/Amsterdam

Steeds meer jongeren stappen op de elektrische fiets

  • Vooral in provincies waar langere afstanden afgelegd moeten worden, kiezen jongeren steeds vaker voor een elektrische fiets

  • 15 procent e-bikekopers bestaat uit jongeren. Gazelle verwacht sterke groei

Dieren,  17 augustus – Nu het nieuwe schooljaar nadert denken heel wat tieners na over de manier waarop zij straks van en naar school reizen. Steeds meer jongeren geven daarbij de voorkeur aan een elektrische fiets. Dat gebeurt niet alleen in provincies waar iets grotere afstanden afgelegd moeten worden maar ook daar waar het openbaar vervoer niet altijd in de behoeften voorziet. Koninklijke Gazelle merkt dat jongeren de elektrische fiets steeds vaker waarderen als goedkoper, gezonder en vooruitstrevend alternatief.

Was de elektrische fiets in het verleden vooral een perfecte fiets voor senioren die wilden toeren, vandaag de dag maken ook steeds jongere doelgroepen gebruik van de e-bike. In de afgelopen jaar maakten forenzen al de overstap naar de elektrische fiets en zeker dit seizoen ontdekken ook jongeren de voordelen van een tweewieler met ondersteundende motor. Oubollig, ouderwets en suf is dit fietstype voor hen zeker niet. De elektrische fiets is juist populair en trendy en heeft de potentie om uit te groeien tot één van de leidende vervoersmiddelen onder jongeren.Op dit moment verkoopt Gazelle jaarlijks ruim 70.000 elektrische fietsen wereldwijd. In Nederland is Gazelle met een marktaandeel van 28 procent de grootste aanbieder. Zo’n 15 procent van de kopers zijn jongeren (Bron: GfK). Gazelle verwacht dat binnen afzienbare tijd de helft van alle verkochte fietsen elektrisch aangedreven zal zijn. Was de scooter tot voor kort een populair middel om van en naar school te gaan, de elektrische fiets neemt deze rol langzaam maar zeker over. De elektrische fiets is goedkoper, veiliger en draagt een steentje bij aan de gezondheid.

Connected e-bike
“We zien dat jongeren steeds meer waarde hechten aan slimme oplossingen en gemak, daarom kiezen ze voor een elektrische fiets. Het is gezonder dan de scooter, goedkoper dan het openbaar vervoer – een abonnement heb je relatief snel terugverdiend – en vooral erg leuk. We werken toe naar steeds slimmere elektrische fietsen, zogeheten connected e-bikes. Daaraan kun je verschillende devices koppelen, zoals je smartphone. Met je ‘gadgetfiets’ heb je nog meer plezier als je met vrienden van huis gaat”, zegt Ferdi Ertekin van Gazelle.

Vier trendy modellen

Op dit moment heeft Gazelle diverse trendy elektrische fietsen. Dat zijn de Heavy Duty HF, MissGrace HF en CityZen C8 HM en CityZen Speed. De MissGrace HF is een elektrische fiets voor vrouwen. Deze combineert een uitgesproken lifestyle-karakter met het robuuste Panasonic-systeem met 30 Nm-motor. De nieuwe Heavy DutyNL HF is een stoere transportfiets. Hij heeft een zeer solide structuur en is zeer comfortabel. Opvallende specs zijn het brede stuur, het verende zadel en het onderhoudsarme rollerbrake-systeem dat voor soepel te doseren remmen zorgt. De CityZen Speed (45 kilometer per uur) en CityZen C8 HM (25 kilometer per uur) zijn de meest sportieve elektrische fietsen van Gazelle.