Dieren,
20
september
2019
|
10:45
Europe/Amsterdam

Snel en trendy door druk stadsverkeer met de elektrische CityGo HMS

  • Gazelle lanceert dé elektrische stadsfiets voor jongere doelgroepen
  • CityGo HMS heeft trendy design en robuuste bouw 

Dieren, 20 september – Jongvolwassenen ontdekken op grote schaal de voordelen van de elektrische fiets. Daarmee zijn ze net wat sneller op hun bestemming, zelfs op een rit door de drukke stad. De nieuwe CityGo HMS van Gazelle is met name gericht op de jongere generaties die snel van A naar B willen. De e-bike met middenmotor heeft een trendy design en is robuust gebouwd. Een stootje in het fietsenrek verdraagt hij prima. 

Was de elektrische fiets in het verleden vooral een luxe hulpmiddel van senioren, tegenwoordig is dit type fiets hip and happening en dus ook bij jongeren in trek. Het design van de CityGo HMS straalt op allerlei manieren het trendy karakter van elektrisch rijden uit. Zo heeft dit model een dubbele bovenbuis. Verspreid over beide ranke buizen zit een accentkleur, waardoor de fiets in het oog springt. Bij het herenmodel is de accentkleur ‘mallard blue', het damesmodel biedt de keuze tussen een bovenbuis in ‘copper’ of ‘ivory’.

Niet kapot te krijgen

De CityGo HMS is een praktische fiets waarop onder meer de boodschappentas moeiteloos meegaat. Fietsers kunnen er namelijk een voordrager op monteren. Deze past in de verlichtingskap die in het frame is geïntegreerd. Ook bij de achterdrager is gekozen voor een designtwist. In plaats van spijlen heeft de bovenkant van de drager een volledig dichte constructie. De achterlamp is hierin geïntegreerd. Gazelle kiest hiervoor, omdat dit extra robuust is en daarmee de verlichting, zowel voor als achter, niet of nauwelijks kapot kan gaan in het drukke stadsleven.

Dubbel beveiligd

Om de gewilde CityGo HMS uit de handen van fietsdieven te houden, is er veel werk gemaakt van de diefstalbeveiliging. Uiteraard heeft de e-bike standaard een ART-gecertificeerd ringslot. Daarnaast is er op de bagagedrager een opbergcase gemonteerd voor een extra kettingslot. Hiermee kunnen fietsers de CityGo HMS vastleggen aan nagelvaste objecten. Dieven denken wel twee keer na, voordat ze proberen de CityGo HMS uit het fietsenrek weg te halen.

Niet één, twee, drie herkenbaar als e-bike

De CityGo HMS is uitgerust met de E5000-middenmotor van Shimano Steps. Dit systeem is geluidsarm en biedt prettige ondersteuning in het stadsverkeer. De batterij

(418 wattuur) zit op de onderbuis. Net als de compacte motor en het infodisplay is deze zodanig op de fiets gemonteerd, dat de CityGo HMS zich direct onderscheidt als een elegante elektrische fiets. De consumentenadviesprijs bedraagt 2.199 euro. Dat is inclusief de batterij.