25
februari
2014
|
09:00
Europe/Amsterdam

Snel en fris aankomen op plaats van bestemming

De Gazelle Impulse Speed is een extra sterke elektrische fiets, waarmee een snelheid van maar liefst 40 km/uur* met ondersteuning mogelijk is. De berijder arriveert dus snel en fris op zijn bestemming. Door zijn snelheid en actieradius is deze Gazelle een prima alternatief voor de auto en ideaal voor het woon-werkverkeer.Stabiel en krachtig

De accu is laag bij de grond gemonteerd en de krachtige elektromotor bevindt zich bij het kettingwiel. Door de plaatsing van deze componenten ligt het zwaartepunt van de Gazelle Impulse Speed laag en centraal. Daardoor is de fiets wendbaar en heeft hij een natuurlijk rijgedrag.

De motor levert veel trekkracht (70 Nm), zodat de fiets snel op gang komt en ook geschikt is voor tochten in heuvelachtig terrein en over bruggen en viaducten. En door zijn grote capaciteit (612 Wh / 17Ah) biedt de accu een riante actieradius.

Natuurlijk zijn ook de overige onderdelen van de Gazelle Impulse Speed aangepast aan het grotere vermogen van deze fiets en de hogere snelheden die bereikbaar zijn. Gazelle monteert een XT-groep met tien versnellingen, SLX-shifters en hydraulische Magura MT4/MT2-schijfremmen.Shift Sensor Technology

Schakelen verloopt extra soepel dankzij de Shift Sensor Technology. De sensor detecteert de bewegingen van de schakelkabel en geeft een signaal dat ervoor zorgt dat de ondersteuning van de elektromotor kort wordt onderbroken. Hierdoor schakelt de fiets feilloos en soepel.

Andere sensoren meten de rotatiesnelheid van de pedalen, de kracht die de berijder uitoefent op de pedalen en de snelheid van de fiets. Op basis daarvan past het systeem de mate van ondersteuning door de elektromotor aan.

De systemen van de fiets zijn eenvoudig aan te sturen via het gemakkelijk leesbare display op het stuur en de bediening ervan vanaf het handvat.Gezien de snelheden die met de Gazelle Impulse Speed zijn te bereiken, is de berijder wettelijk verplicht om minimaal een brom- en snorfietsrijbewijs (categorie AM) te bezitten. Het dragen van een helm is niet verplicht, maar wij raden dat de berijders wel aan. Een verzekering, kentekenregistratie en tenaamstelling zijn verplicht voor het gebruik van de Gazelle Impulse Speed. De fiets is voorzien van Europese typegoedkeuring.

 

De Gazelle Impulse Speed is leverbaar in de kleur Granite Grey en de eerste vijftig kopers krijgen er desgewenst een Bell Intersect-helm bij cadeau! De prijs is 3.399 euro, inclusief een 17 Ah accu.Impulse Speed*

•    Wettelijke toegestane maximale snelheid is 25 km/u

•    De berijder is verplicht om minimaal een brom/snorfiets rijbewijs (categorie AM) te bezitten.

•    Afsluiting verzekering, kentekenregistratie en tenaamstelling is verplicht

•    De fiets is voorzien van Europese typegoedkeuring

•    Het dragen van een helm is niet verplicht maar raden wij wel aan