Dieren,
05
december
2018
|
09:15
Europe/Amsterdam

Prestigieuze Duitse designprijs voor veiligste fiets

Gazelle-design slaat aan in Duitsland. De fietsfabrikant ontving voor de elektrische Ami C8 HMS de German Design Award. Dat is mede te danken aan de lage instap, die op- en afstappen gemakkelijker maakt. De German Design Award is de belangrijkste Duitse designprijs voor ontwerpers en is ook internationaal bekend. 

In de Ami C8 HMS komen comfort en veiligheid samen, ziet ook de internationale jury. De wielmaat van deze e-bike is kleiner dan bij veel andere fietsen. Daarnaast heeft de fiets een lage, brede instap. Beide ontwerpkeuzes maken het voor fietsers gemakkelijker om op- en af te stappen. Bovendien vergroot daarmee de veiligheid. Zeker voor mensen die met iets minder zelfvertrouwen van huis gaan is deze elektrische fiets een uitkomst.

Comfortabele zithouding

Het aluminium frame is licht van gewicht en daarbij compact, het stuur staat wat hoger. Mensen zitten daardoor relatief rechtop. Het is een houding die typisch is voor Gazelle-fietsen. Bovendien genereert deze positie veel comfort, zo oordeelt de jury. De Ami C8 HMS is eveneens goed voor stabiliteit. Dat komt mede door de middenmotor, die laag en in het midden van het frame zit. De wegligging is op die manier beter.

Jury statement

"Der markante Neigungswinkel am Lenker wurde sehr schön gelöst. Auch erleichtert die niedrige Einstieghöhe das Aufsteigen, was gerade Menschen mit einer altersbedingten eingeschränkten Beweglichkeit entgegenkommt."

"The striking slope of the handlebars has been executed superbly. The relatively low height of the bike also makes it easier to mount, a feature that’s especially useful for people with age-related limited mobility."