Dieren,
17
januari
2022
|
13:51
Europe/Amsterdam

Populairste e-bike van Gazelle nu nóg beter

Samenvatting

Met de toevoeging van een nieuw topmodel geeft Gazelle een nieuwe impuls aan het succes van de Grenoble, de populairste e-bike van Gazelle. Het nieuwe topmodel Grenoble C5 HMB combineert het ongeëvenaarde comfort van de Grenoble-serie met state-of-the-art technologie.

  • Schijfremmen
  • Schakelen onder belasting
  • Sterkere Bosch motor
  • Moderne graphics, nieuwe kleuren

De Grenoble fietsen zijn al jaren de technisch meest geavanceerde en luxe fietsen in het comfortsegment e-bikes van Gazelle; de serie is al sinds de introductie ongekend populair. Vooral het rijcomfort en stabiele wegligging, de zeer lage en brede instap en de fijne zitpositie worden door de gebruikers geroemd. De afwerking met onderdelen van premium kwaliteit en fraai lakwerk maken het af. De Grenoble reeks wordt nu opgefrist met nieuwe kleuren, moderne styling en er komt een compleet nieuw topmodel bij.

Riemaandrijving

De nieuwe Grenoble C5 HMB voegt een sportief tintje toe aan de serie. Het topmodel krijgt standaard de fluisterstille Bosch Performance Line motor mee. Deze levert een hoog koppel van 65Nm en maakt de fiets in combinatie met de Gates CDX aandrijving geruisloos en onderhoudsarm. De riemaandrijving geeft de fiets ook een sportiever uiterlijk. Nieuw is ook de Shimano Nexus 5 naaf, voorzien van vijf verzetten met evenredige tussenstappen. Groot voordeel is dat met deze robuuste naaf onder belasting van verzet kan worden gewisseld. Nóg meer comfort dus!

Schijfremmen

Door de krachtige motor is geen heuvel te hoog voor een Grenoble C5 HMB, maar in de afdaling is remkracht van belang. Daarom krijgt de topper uit de Grenoble reeks standaard hydraulische schijfremmen mee met een grote 180mm rotor aan de voorzijde. Deze schijfremmen zijn zeer krachtig, maar ook makkelijk te doseren. Kortom: met dit topmodel zet Gazelle opnieuw de standaard in comfort, kwaliteit en techniek. De Grenoble C5 HMB is vanaf januari 2022 leverbaar voor €3399 euro in de nieuwe lakkleur Dust Gloss.