Dieren,
19
december
2018
|
12:49
Europe/Amsterdam

Personalisatie is de trend, ook bij fietsen

  • Nederlanders willen customized producten, afgestemd op hun wensen en behoeften
  • Nieuwe configurator van Gazelle laat mensen zelf hun Ultimate S-Line samenstellen

Er waren tijden dat er van producten dertien in een dozijn gingen, maar die periode is nu voorbij. Fabrikanten spelen in op de behoefte aan customized producten. De klant heeft het daarbij voor het zeggen. In de fietsbranche levert Gazelle maatwerk met de lancering van een configurator, waarin geheel op basis van persoonlijke wens en smaak de ideale Ultimate S-Line kan worden samengesteld.

Een fiets is een product dat je graag vóór aanschaf test. Bij een fietsenzaak staan echter niet altijd de modellen in de gewenste uitvoering. Gazelle heeft daar iets op gevonden: in de Experience Centers (Hoevelaken, Waalwijk, Groningen) testen consumenten de configureerbare fiets, de Ultimate S-Line. Via configurator.gazelle.nl kunnen ze de fiets vervolgens vormgeven zoals zij dat graag willen.

De opties

In de configurator kunnen klanten letterlijk maatwerk maken van de Ultimate S-Line. Dat begint met het uiterlijk. Zo is er keuze uit vier kleuren en zijn er twee opties voor zowel handvatten als zadels. Ook op technisch gebied is er veel te kiezen. Voor maximaal comfort is er in plaats van een vaste voorvork bijvoorbeeld een verende versie beschikbaar. En klanten die hun vaste (woon-werk) traject tot in de puntjes kennen, wéten of ze genoeg hebben aan 8 versnellingen of beter voor 11 kunnen gaan. Ten slotte zijn er twee verlichtingsmogelijkheden: met een naafdynamo of met batterijen.

Na een paar minuten is de fiets gepersonaliseerd, passend bij de smaak en stijl. Daarna hoeft de consument alleen nog maar te bepalen via welke dealer hij of zij de fiets uitgeleverd wil hebben. Binnen maximaal vier weken staat de fiets daar rijklaar te wachten. De gekozen dealer is vervolgens ook het logische aanspreekpunt voor onderhoud en reparaties. De adviesprijs van de configureerbare fiets varieert van 1.599 tot en met 1.799 euro, afhankelijk van de gemaakte keuzes.