Dieren,
10
december
2019
|
09:18
Europe/Amsterdam

Paris: nieuwste e-bike-familie van Gazelle met middenmotor en lage instap

  • Koninklijke Gazelle verbreedt haar assortiment in e-bikes met ruime instap vanaf 1999,- euro 
  • Nieuwe Paris-collectie bestaat uit de Paris C7 HMB en Paris C7+ HMB

De introductie van de Paris-collectie is hét antwoord van Gazelle op de toenemende vraag naar e-bikes met middenmotoren en lage instap. Deze nieuwe lijn bestaat uit de Paris C7 HMB voor alledaags gebruik en de Paris C7+ HMB met een aantal extra’s voor ook recreatief gebruik. Met de Paris-familie verbreedt Gazelle haar assortiment in e-bikes met een ruime instap. Deze kwaliteitsrijke fietsen voor een gunstige prijs vanaf 1999,- euro zijn een mooie aanvulling op het aanbod van Gazelle.

De basis van de elektrische Paris is een stijf frame dat stabiel is en direct stuurt. Door die framestijfheid is bovendien elke trap op de pedalen raak, kracht gaat niet of nauwelijks verloren. Het frame combineert stijfheid met een lage instap, waardoor op- en afstappen moeiteloos gaat en fietsers onderweg eenvoudig kunnen stoppen. Onder het bracket is de middenmotor op een fraaie manier weggewerkt. Gazelle heeft hier een degelijke middenmotor van marktleider Bosch gemonteerd. De Paris heeft zeven versnellingen (Shimano Nexus) en hydraulische velgremmen (Magura HS11).

Paris C7 HMB: alledaags gebruik

De Paris-collectie bestaat uit twee e-bikes. De Paris C7 HMB is een model met alle essentiële functionaliteiten voor dagelijkse ritten naar de supermarkt, familie of de werkplek. De fiets heeft een Bosch Active Line 3.0-motor (koppel: 40 newtonmeter), een verende voorvork voor extra comfort op niet-vlakke paden en het Bosch Purion-display. Op die minimalistische boordcomputer zijn de belangrijkste ritgegevens af te lezen. De Paris C7 HMB is er in twee stijlvolle kleurstellingen: navy mat en sienna mat.

Paris C7+ HMB: recreatieve tochten

De Paris C7+ HMB heeft een plus in de naam, omdat deze uitvoering net iets meer biedt. Zo heeft deze fiets de Bosch Active Line Plus 3.0-motor (koppel: 50 newtonmeter), een verende voorvork én zadelpen die het comfort verhogen en een traploos te verstellen stuurpen. Onderweg is de stuurpositie in een paar tellen aangepast. Daarmee is de Paris C7+ HMB niet alleen geschikt voor alledaagse verplaatsingen, maar ook voor bijvoorbeeld weekendtochten. De +-uitvoering heeft sportieve designs en moderne kleuren: black mat en brewster grey mat.