Dieren,
30
augustus
2015
|
14:02
Europe/Amsterdam

Oranje massa verwelkomt koning bij opening Gazelle-fabriek

  • Naar verwachting heten honderden scholieren koning Willem-Alexander welkom met zelfgemaakte, oranjekleurige vlaggen

  • Koning komt naar Dieren voor de opening van het Innovation & Production Center van Gazelle

Dieren, 30 augustus 2015 – Koning Willem-Alexander mag op een hartelijk ontvangst rekenen als hij donderdag 3 september naar Gelderland reist voor de opening van het Innovation & Production Center van Koninklijke Gazelle. Naar verwachting veranderen honderden scholiertjes het fabrieksterrein in een oranje zee met zelfgemaakte vlaggetjes. Gazelle heeft basisscholen in Dieren en omgeving uitgedaagd om voor een onvergetelijk ontvangst te zorgen.

De koning arriveert donderdagmiddag om 16.15 uur bij Gazelle in Dieren. Niet alleen de directie en 350 werknemers van Gazelle heten hem welkom; iedereen die de fietsfabrikant een warm hart toedraagt en Koning Willem-Alexander wil verwelkomen mag deelnemen aan het ontvangstcomité. De koning opent ‘s middags de fabriek, krijgt daarna een rondleiding en maakt rond 17.15 uur een testrit op de spectaculaire, slimme E-bike of the Future - de fiets van de toekomst - op de buitentestbaan van Gazelle. Het bezoek is rond 17.30 uur ten einde.De opening is het feestelijke moment na een lange periode van voorbereidingen.

Gazelle heeft haar Innovation & Production Center compleet vernieuwd en verder uitgebreid. Het resultaat van de verbouwing en nieuwbouw is een bedrijfscomplex met een totaal vloeroppervlak van 27.500 vierkante meter. In het hart van de ultramoderne productiefaciliteit bevindt zich de nieuwe montagehal ter grootte van liefst 7.000 vierkante meter. Gazelle voorziet vanuit Dieren de wereldwijde fietsmarkt van de meest innovatieve en betrouwbare (elektrische) fietsen.