Dieren,
20
april
2018
|
12:26
Europe/Amsterdam

Op 3 juni vieren we voortaan het belang van de fiets

Er staan al heel want themadagen op de kalender, maar nu is er eentje bijgekomen die ons, fietsliefhebbers, écht smaak. De Verenigde Naties hebben 3 juni namelijk uitgeroepen tot Wereld Fietsdag. Daarvoor is afgelopen week in New York zelfs met ruime meerderheid een speciale resolutie aangenomen.

Het idee is dat alle lidstaten van de Verenigde Naties het fietsen promoton, in het bijzonder op Wereld Fietsdag (zondag 3 juni). “Fietsen biedt een schat aan sociale, economische en milieugerelateerde voordelen. Het brengt mensen ook samen”, zegt secretaris-generaal Dr. Benhard Ensink van de Wereld Fietsalliantie (WCA) en Europese Fietsfederatie (ECF).

Beide partijen hebben gelobbyd om de Internationale Wereldfietsdag op de kalender te krijgen. Er is daarbij verwezen naar de belangrijke rol van fietsen bij het behalen van wereldwijde doelstellingen, onder andere op het vlak van duurzaamheid. “Dit besluit van de Verenigde Naties erkent de bijdrage die fietsen levert aan een duurzamere toekomst.”