Dieren,
15
april
2016
|
08:25
Europe/Amsterdam

Onderzoek: e-bikes van Gazelle zijn populairst

  • De vier meest aangekochte e-bikes in Nederland zijn allemaal van Koninklijke Gazelle
  • De populairste e-bikes komen uit de Orange-lijn

De e-bikes van Koninklijke Gazelle veroveren het Nederlandse straatbeeld. De vier best verkochte elektrische modellen van dit moment komen allemaal uit het Innovation & Production Center van Gazelle in Dieren. Dat blijkt uit de nieuwste cijfers van marktonderzoeksbureau GfK. De vier meest populaire e-bikes maken deel uit van de Orange-lijn.

Het gerenommeerde bureau GfK heeft in het onderzoek gekeken naar de verkopen van alle e-bikemerken in Nederland. De jongste verkoopcijfers hebben betrekking op de periode van september 2015 tot en met februari 2016. E-bikers rijden het vaakst bij de dealer weg met een Orange C7+ HM met middenmotor (Bosch), Orange C7+ HF met voorwielmotor (Panasonic), Orange C8 HF met voorwielmotor (Panasonic) en Orange C8 HM met middenmotor (Impulse).

Orange-lijn is toonaangevend
“De Orange-range geeft de toon aan in e-bikeland. We zijn daar uiteraard trots op, maar staan er tegelijkertijd niet van te kijken. De Orange-fietsen zijn gewoonweg heel prettige e-bikes die uitstekend scoren vanwege met name de vorm, de ergonomie en het zitcomfort. We horen dat regelmatig terug van onze dealers en na gratis testritten van bezoekers in ons Experience Center in Amersfoort”, zegt woordvoerder Ferdi Ertekin van Koninklijke Gazelle. De modellen in de top vier hebben voorwielmotoren van Panasonic en middenmotoren van Bosch en Impulse.