Dieren,
16
januari
2017
|
20:41
Europe/Amsterdam

Onderzoek: belastingvoordeel stimuleert werknemers om te fietsen

  • 41 procent van de Nederlanders wordt bij belastingvoordeel gestimuleerd om naar het werk te fietsen
  • Gazelle pleit voor eenvoudige fiscale regels leasefiets en -auto

Dieren, 16 januari – Werkend Nederland is bereid om voor de fiets te kiezen als de overheid het gebruik ervan bevordert. Belastingvoordeel prikkelt ruim vier op de tien Nederlanders om de auto te laten staan en naar het werk te fietsen, dat blijkt uit onderzoek van Maurice de Hond. Met name mensen tot 35 jaar zijn gevoelig: 45 procent vindt fiscale korting een interessante stimulans. 

Gelijke regels voor leasefiets
De werknemer dient in de huidige regeling altijd een kilometeradministratie bij te houden als een werkgever een fiets ter beschikking stelt die ook privé wordt gebruikt. Ook wordt de fiets al bij de eerste kilometer privé gebruik belast, terwijl bij de auto er een vrijstelling van de eerste 500 kilometer geldt.

“In onze ogen moeten we de leasefiets stimuleren met een bijtellingsregeling vergelijkbaar met de regeling voor de auto”, zegt woordvoerder Ferdi Ertekin. Dit maakt het voor de werknemers aantrekkelijk en houdt het voor de werkgevers eenvoudig. Voor de elektrische fiets zou gelijkstelling aan de auto 4% bijtelling over de aanschafwaarde betekenen als de fiets ook privé wordt gebruikt door de werknemer. Meer fietsende forenzen betekent doorgaans gezondere werknemers en minder opstopping in het verkeer.

Leasefietsen 
Het begin van het kalenderjaar is traditioneel de periode waarin veel nieuwe leasewagens worden uitgeleverd. Ertekin: “Gazelle hoopt dat de leasefiets dit jaar gestaag terrein wint ten opzichte van het autopark. Gazelle steunt het initiatief van de RAI Vereniging om de leaseregels voor de fiets eenvoudiger te maken. Klik hier voor het persbericht van de RAI Vereniging

Voor nadere informatie, niet voor publicatie:

Koninklijke Gazelle N.V.
Ferdi ErtekinWilhelminaweg
86950 AA Dieren
f.ertekin@gazelle.nl
+31(0)614551095